Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 8 nov 2019

Sinterklaascadeau voor Batman-fans: LEGO onthult prijzige Batmobile

Het lijkt wel het Batman-seizoen. Van al het castinggeweld rondom The Batman tot het succes van Joker: de DC-held en zijn aartsvijand duiken overal op. Onlangs checkten wij opnieuw Tim Burton’s Batman, uit 1989. Je kunt de film op Netflix streamen.

LEGO Batmobile

Zijn versie van het personage blijft briljant, mede door de altijd sterke Michael Keaton. Na de campy televisieserie uit de jaren zestig was Batman klaar voor een grimmiger, serieuzer tijdperk. Nog steeds een van de hoogtepunten van die film is de Batmobile. De versie van Burton is Art Deco, modern en ontzettend stylish. 

De Batmobile van de Dark Knight films is stoer, maar niet zo stijlvol als de variant uit 1989. Voor de fans hebben we goed nieuws, net op tijd voor Sinterklaas en kerst. LEGO heeft namelijk een gedetailleerde set van die iconische Batmobile onthuld. Het gaat om twee nieuwe modellen, die beide vanaf 29 november beschikbaar zijn.

LEGO Batman
Bron: LEGO

Wij kijken vooral uit naar het grotere model, met het pittige prijskaartje van 249,99 euro. Je merkt het al, dit is geen model dat een kind even van zijn zakgeld bij de lokale Intertoys koopt. De Deense speelgoedfabrikant focust zich echt op de verzamelaars en diehard fans.

Maar dan krijg je ook wat: de Batmobile is 60 centimeter lang, 22 centimeter breed en bestaat uit maar liefst 3306 steentjes. Verder krijg je er een Batman, Joker en Vicki Vale bij, inclusief accessoires zoals natuurlijk een Batarang. De details zijn indrukwekkend: de cockpit kan open geschoven worden om de superheld erin te zetten, en de verborgen geweren springen tevoorschijn als je aan de uitlaatpijp draait.

LEGO Batman
Bron: LEGO LEGO)

Schoorsteenmantel

Nadat je uren aan het bouwen bent geweest, kun je de iconische set tentoonstellen op een ronddraaiende standaard. Ook is er een kleine houder met waterspuwers aan beide kanten waarop je de mini-figuurtjes kwijt kunt. Echt een verzamelaars-item dus, een verrijking van elke schoorsteenmantel. Nu nog degene die je Sinterklaas-lootje heeft getrokken overtuigen… Check de onderstaande video voor een idee van hoe groot het model is:

LEGO DC Batman 1989 Batmobile (76139) Feature Demo

Read more on www.brothers-brick.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinterklaascadeau voor Batman-fans: LEGO onthult prijzige Batmobile
Sluiten