Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 22 sep 2020

Hebben! LEGO komt met glorieuze Baby Yoda uit The Mandalorian

September loopt op zijn einde, wat voor Star Wars-fan maar één ding betekent: het tweede seizoen van The Mandalorian komt er bijna aan! LEGO viert de lancering met een glorieuze replica van Baby Yoda.

Star Wars: The Mandalorian seizoen 2

Althans, het is maar wat je ‘bijna’ noemt: op 30 oktober komt de eerste aflevering uit op Disney+. De eerste trailer bevestigde meteen waar we al op hoopten: Baby Yoda is nog steeds een baby. Een 50-jarige baby, maar toch, nog steeds even schattig.

Vorig jaar hield showrunner Jon Favreau zo lang mogelijk de kleine Yoda geheim. Daardoor bleef de schattige alien een grote verrassing, maar die strategie had ook een grote keerzijde: fabrikanten hadden niet genoeg tijd om meteen allerlei Baby Yoda-merch uit te brengen.

LEGO onthult Baby Yoda

Zij wisten immers ook pas toen de serie officieel begon hoe The Child, zoals hij eigenlijk heet, eruit zag. Dat is gelukkig dit jaar met het tweede seizoen wel anders. LEGO trapt de hype af met een replica van bijna twintig centimeter hoog.

De schattige alien kan dus binnenkort in al zijn 50-jarige glorie in jouw woonkamer staan. De set bestaat uit 1073 steentjes, een minifigure van Baby Yoda en een bordje zoals je die ook in musea bij kunstwerken ziet.

Star Wars The Mandalorian Baby Yoda LEGO
Baby Yoda (Bron: LEGO)

Interactief kunstwerk

En terecht, want dit is ook een kunstwerkje. Een interactief kunstwerk zelfs: na het bouwen kun je de houding van Baby Yoda namelijk aanpassen. Het hoofd, de oren en de mond kun je zelf poseren.

De set gaat 79,99 dollar kosten in de Verenigde Staten, dus waarschijnlijk 79,99 euro in Nederland. Geheel toepasselijk brengt LEGO de replica van Baby Yoda op 30 oktober uit. Zo kun je na het kijken van de eerste aflevering van seizoen twee van The Mandalorian meteen met bouwen beginnen.

Trek in meer LEGO Star Wars? Dan hebben we goed nieuws voor je: in dit artikel raden we je acht must-have sets aan die je nu al kunt bestellen!

LEGO

Reageer op artikel:
Hebben! LEGO komt met glorieuze Baby Yoda uit The Mandalorian
Sluiten