Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

LEGO en Adidas sluiten meerjarige deal voor nieuwe collecties

De LEGO x Adidas ZX 8000 sneakers zijn geen eenmalige vrucht van een samenwerking. De Deense speelgoedfabrikant en Duitse sportfabrikant hebben een meerjarige deal gesloten voor uiteenlopende collecties. Daarbij richten ze zich naar eigen zeggen op alle leeftijdsgroepen.

LEGO is de laatste tijd veel aan het samenwerken andere bedrijven, ook buiten de mode. Zo is er nu een speciale collectie met IKEA en een nieuwe kledinglijn met Levi’s. Maar verwacht de komende jaren vooral veel Adidas.

Meerjarige deal LEGO en Adidas

Het doel van de samenwerking is om creativiteit te stimuleren en inclusiviteit te bevorderen. “We willen de kracht van sport gebruiken om levens te veranderen. Met creativiteit als basis willen we mensen van alle leeftijden en achtergronden inspireren”, zegt Aimee Arana, General Manager Global Product bij Adidas. “Een innovatieve partner als de LEGO Group stelt ons in staat om samen nieuwe concepten en producten te bedenken, die op een inclusieve manier creativiteit stimuleren en vooral de ontwikkeling van jongere generaties helpen.”

In de Instagram-post tere ere van de nieuwe deal tussen Adidas en LEGO wordt geteased met ‘kicks, bricks, clothing and more‘. We kunnen niet wachten op de eerste voetbalschoenen met gekleurde noppen.

ZX 8000 sneakers

Zoals gezegd is het paar LEGO x Adidas ZX 8000 sneakers de eerste vrucht van de meerjarige samenwerking tussen beide multinationals. Deze worden geleverd in een schoenendoos van bouwsteentjes en de schoenen zelf zitten vol briljante details. Dat begint bij het lipje op de tong en als je beter kijkt zie je ze overal.

De bekende ontwerper Sean Wotherspoon was betrokken bij het design van de schoenen. Je krijgt er dan ook een minifiguurtje van hem bij. Lees hier meer over de Lego x Adidas sneakers, waarvan de eerste drop al is uitverkocht.

👟 Check ook: Puma lanceert nieuwe RS-Fast sneakers met Instagram-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO en Adidas sluiten meerjarige deal voor nieuwe collecties
Sluiten