LeBron James heeft zich afgelopen nacht tot All-Time playoff topscorer gekroond

Voor het derde jaar op rij staan de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors tegenover elkaar in de finale van de NBA. De twee grootmachten rekenden redelijk eenvoudig af met hun tegenstanders en dat betekent dat we ons weer op kunnen gaan maken voor een clash tussen LeBron en Curry. Eerstgenoemde gaf gisteravond alvast zijn visitekaartje af.

Dat James een plekje gaat krijgen in de Hall of Fame is allang een zekerheid, maar dat betekent niet dat de 32-jarige vedette het rustig aan doet. Gisteravond toonde hij opnieuw zijn klasse en leidde hij de Cavs naar een ruime overwinning op de Boston Celtics: 135-102.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de driepunter van LeBron in het derde kwart. Niet vanwege de schoonheid van het schot, maar vanwege de gevolgen. De Amerikaan had namelijk nog 28 punten nodig om zich playoff topscorer aller tijden te noemen. Met een wel geplaatst schot kwam hij op 5.989 punten en passeerde zo levende legende Michael Jordan.

In het restant van de wedstrijd liep James uit tot 5.995 punten en zal dus zonder twijfel in de finale van de NBA de grens van 6.000 punten gaan passeren. Na afloop stelde James zich bescheiden op dankte hij de man die hij zojuist voorbijgegaan was. ‘Ik ben van basketbal gaan houden door hem. Jordan zien spelen was alsof je naar God keek. Het is onvoorstelbaar dat ik hem heb kunnen evenaren.’

Volgende week donderdag begint James aan zijn zevende finale op rij. Hij won de finale al twee keer eerder in zijn tijd bij Miami Heat en eenmaal met zijn huidige team.

Reageer op artikel:
LeBron James heeft zich afgelopen nacht tot All-Time playoff topscorer gekroond
Sluiten