Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Stijl 3 aug 2018

LeBron James en John Elliott onthullen hun strakke Nike-sneakers

Aanschouw, de stijlvolle fashion-icon John Elliott en basketballer LeBron James brengen zaterdag hun zevendelige collectie uit, variërend van hoodies tot toffe accessoires en uiteraard een zeer gelikt paar Nike-sneakers.

De zevendelige collectie is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. LeBron is al tijden met mode-veteraan John Elliott aan het werk om deze puntgave collectie te realiseren. In een inspirerende longread, te vinden op de site van Nike, vertelt James hoe hij zichzelf onder druk zette met strakke deadlines en hoe zijn perfectionisme niet meehielp bij het ontwerpproces.

Nike x LeBron James

Bij de zevendelige collectie hoort een extreem strak paar sneakers. De ontwerpers werkten samen met Nike en het resultaat mag er dan ook zijn. Dankzij de strakke patronen in het grijs en zwart lijkt het alsof alle kleuren uit de schoenen zijn ontnomen. Dit valt in lijn met de andere kledingstukken van de collectie. Ben jij iemand die graag uitsluitend zwarte kleding draagt? Dan horen deze sneakers bij je outfit.

Geen grote Swoosh op de zijkant, ditmaal is hij netjes verwerkt op de neus van de schoen. De sneakers lijken hierdoor veel minder op de doorsnee Nike’s. Dit is absoluut niet storend, in tegendeel: de exclusiviteit van de schoen spat ervan af.

De student wordt de meester

LeBron James is sinds 2014 groot bewonderaar van het werk van John Elliot. Onder de vleugels van de meester liet LeBron zich inspireren en leerde hij over zaken als kleine details die een groot verschil kunnen maken. Zo kwam James erachter dat iets als een sok ontwerpen nog een hoop denkwerk verschaft.

De filosofie van John Elliott is dat elk kledingstuk zijn eigen verhaal vertelt. “It’s a great story to tell, because it really hammers home my whole ethos as a designer, which is all about creating a layered look.

De heren kwamen beiden na een lange brainstormsessie op een collectie voor mannen die buiten hun comfort-zone willen treden. De kleding zou gewaagd zijn, dat valt naar ons inziens wel mee, maar de gehele collectie is zeker weten de moeite waard!

The LeBron James x John Elliott Icon QS

De collectie zal vanaf 4 augustus te verkrijgen zijn in de Verenigde Staten, later deze maand worden ze verkocht in China. Wanneer de schoenen in Nederland te koop zijn is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LeBron James en John Elliott onthullen hun strakke Nike-sneakers
Sluiten