Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 21 sep 2019

Leather weather! Rock de herfst met deze 5 leren jassen

Beste lezer, kom jij aan het eind van de maand geld tekort om een tosti te kunnen bouwen? Of, ben je niet op zoek naar een leren jas? Stop dan maar gelijk met lezen. Voor alle anderen: Welkom! De herfst is het seizoen bij uitstek voor wat mooi leer om de schouders en wij bieden je zoals altijd de nodige inspiratie. Hier zijn vijf verschillende soorten leren jassen.

Als je via WhatsApp of old fashion via de telefoon aan je beste mattie vertelt dat je een nieuwe leren jas hebt gekocht, grote kans dat de wedervraag is “wat voor?”. Tenzij jullie vriendschap toch niet zo sterk is en het hem eigenlijk geen enkel klein f*ckje boeit wat je doet in het leven. Of omdat ‘ie FIFA 20 aan het doen is. In beiden gevallen zal het antwoord meer de strekking hebben van “Moet jij weten” of “Oh, leuk man. AAAH kut Ronaldo schiet die bal erin!”.

In ieder geval, er zijn velen soorten leren jassen. Voor elke stijl is er wel één. Daarom twijfelen we er ook niet aan dat hieronder zat moois voor je te zien is.

Racer Jacket

Hoewel een racer jacket een minimalistisch model is, kan dit item de ware eyecatcher van jouw outfit zijn. Tegenwoordig is dit model niet meer weg te denken uit de alledaagse urban-garderobe van de man. De drukknoop op de kraag, de opvallende ritsen en de geribde schouders maken dit een mannelijk en tijdloos model. Degene die je hier ziet is van Selected Homme en kost 250 euro.

leren jas
Bron: Selected Homme

Biker jacket

De biker jacket is een model dat tegenwoordig de cultuur van de leren jassen domineert. Hij is stijlvol, mannelijk en geeft al jouw looks een streetstyle vibe met een vleugje rock ’n roll. Indien je overgtuigd bent van dit model, ga dan voor een biker jacket in het zwart. Door de veelzijdigheid van de biker jacket is deze op allerlei manieren te stijlen. Onze favoriet is op dit moment deze leren jas van AllSaints, door zijn vintage-look. Alleen de prijs is naar: 478 euro.

leren jas
Bron: AllSaints

Bomber jacket

Ahh, de suède bomber. Dit materiaal maakt de bomber net wat chiquer waardoor deze goed past in een smart look. Dit model is dan ook uitermate geschikt om te rocken op een deftige pantalon in combinatie met simpele sneakers. Ondertussen maakt AllSaints haar naam als leren jassen-specialist maar weer eens waar.

jas
Bron: AllSaints

Western jacket

De western jacket is een klassieker model dan de bovenstaande jackets en uitermate geschikt om de aandacht te trekken. Deze jas met een klassieke kraag is een stijlvolle en chique toevoeging aan jouw outfit. Door de vele keuzes in kleur is de suède western jacket ietwat zomers, maar daardoor ook veelzijdig en een ware toevoeging aan jouw garderobe. Wij vonden deze van het huismerk van Mr. Porter erg fijn.

jas
Bron: Mr. Porter

Lammy Coat

Voor de echte bawler. Er gaan geruchten dat mening man er serieus over heeft getwijfeld om zijn lammy uit te doen, omdat ‘ie het zo warm erin had… terwijl hij in een vrieskist stond. Geen grapjes, Manners maakt geen grapjes. We zeggen het maar snel: 700 euro bij Goosecraft.

leren jassen
Bron: Goosecraft

? Oké, de afdeling ‘jas’ is check. Check nu dan ook vooral even welke 5 truien allemaal in jouw kast horen te hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leather weather! Rock de herfst met deze 5 leren jassen
Sluiten