Maak kennis met Lashana Lynch, de eerste vrouwelijke 007

De eerste trailer van No Time To Die is een feit, het watertanden is begonnen. Het is de eerste James Bond-film die begint met een vrouwelijke in plaats van mannelijke 007. Maak kennis met Lashana Lynch.

Eerder werd al bekend dat No Time To Die begint met een gepensioneerde James Bond. In No Time To Die wordt de vrouwelijke opvolgster geïntroduceerd door M, gespeeld door Ralph Fiennes. “Kom binnen 007”, zegt hij. En dan verschijnt Lashana Lynch.

Waar kennen we Lashana Lynch ook alweer van?

De 31-jarige Lashana Lynch is een Britse actrice van Jamaicaanse afkomst die in 2012 haar filmdebuut maakte in de Britse dramafilm Fast Girls. Meer bekendheid verwierf ze met rollen in de series Silent Witness (2013) en Death in Paradise (2015), maar haar grote doorbraak volgde pas dit jaar met haar rol als gevechtspilote Maria Rambeau in Captain Marvel.

Lashana Lynch, captain marvel, vrouwelijke 007, james bond, no time to die
Lashana Lynch als Maria Rambeau in Captain Marvel (Born: Disney)

Kritiek op de eerste vrouwelijke 007

In Captain Marvel speelde ze een goede vriendin van Marvels eerste vrouwelijke superheld met een standalone film. Nu is ze zelf de eerste vrouwelijke 007. En ook al is ze niet de eerste vrouwelijke James Bond, wat veel media aanvankelijk schreven, er volgde wel een bak aan kritiek na de onthulling. “Nee, dat ontmoedigt me niet”, zei ze daarover tegen The Hollywood Reporter. “Ik heb vooral medelijden met die mensen. Hun meningen zijn niet gemeen, maar triest. De kritiek is ook niet persoonlijk gericht, mensen zijn boos op het idee.”

Het personage

Verwacht niet een gelikt personage zoals de mannelijke 007. Lashana Lynch zelf was nauw betrokken bij de totstandkoming van het personage en wilde een ruw personage waar niet alles perfect aan is. “Iemand met een verleden. En issues, zoals overgewicht en liefdesverdriet. Kijkers krijgen een nieuw perspectief met een gloednieuwe zwarte vrouw in de wereld van James Bond”, aldus de actrice.

https://youtu.be/BIhNsAtPbPI

Jamaica

Jamaica is de bakermat van 007. James Bond vond zijn oorsprong in GoldenEye, de villa van schrijver Ian Fleming op het eiland waar de roots van Lashana Lynch liggen. Jamaica is ook een van de opnamelocaties voor No Time To Die. “Om voor werk en niet voor familie naar Jamaica te gaan, is bizar voor mij. Hier wonen geweldige mensen, die ook bij het project betrokken zijn. Om mijn cultuur te representeren in een franchise als deze, maakt me trots”, zei ze tijdens de presentatie van de cast.

Komt er ook een vrouwelijke James Bond?

Als Marvel van Thor en Captain America een vrouw maakt, waarom dan geen vrouwelijke James Bond? Voormalig James Bond-acteur Pierce Brosnan ziet het wel zitten. “Geef een vrouw de kans. Ik denk dat het verfrissend en spannend zou zijn”, zei hij tijdens het Deauville Film Festival. Barbara Broccoli, producent van de films, denkt daar anders over. “Bond is een mannelijk karakter. Dat was al zo in de boeken en dat zal ook zo blijven”, aldus Broccoli tegen The Guardian.

🎬 Check ook: Maak kennis met Ana de Armas, ‘Bond Woman’ in No Time To Die

Reageer op artikel:
Maak kennis met Lashana Lynch, de eerste vrouwelijke 007
Sluiten