Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Langverwachte en handige update voor WhatsApp is eindelijk beschikbaar

Je kunt het je waarschijnlijk niet meer voorstellen, maar ooit was WhatsApp niets meer dan een simpele berichten-app. Geen GIFjes, geen beeldbellen, geen Web WhatsApp en geen live locaties. Gewoon berichtjes versturen, dat was het. Inmiddels is dat wel anders! De app is uitgegroeid tot een eerste levensbehoefte die alsmaar beter wordt. Zo verscheen er onlangs een nieuwe update die een langverwachte functie met zich meeneemt, namelijk de picture-in-picture mode.

Dankzij deze feature wordt het bekijken van video’s een stuk gemakkelijker. Lange tijd was het zo dat je uit WhatsApp moest gaan om een YouTube, Instagram of Facebook filmpje te bekijken. Nu niet meer. Dankzij de picture-in-picture update bekijk je vanaf nu de video’s die je vrienden sturen gewoon direct in de app. Je hoeft dus geen andere applicatie meer te openen en dat scheelt dus weer een hele hoop gedoe.

Langverwachte picture-in-picture eindelijk voor Android

Als je dit op je iPhone leest, denk je waarschijnlijk: “Die functie heb ik toch al?” Dat klopt. iOS gebruikers kunnen al sinds begin 2018 genieten van de picture-in-picture feature. Het gaat nu namelijk om de Android gebruikers die eindelijk van deze functie gebruik kunnen maken. Twee maanden geleden konden de beta-gebruikers al met deze feature aan de slag en vanaf nu is de picture-in-picture functie beschikbaar voor alle gebruikers van het besturingssysteem.

Waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze functie zijn weg wist te vinden van iOS naar Android is ons een raadsel. Gelukkig is het bijna een jaar later eindelijk gelukt. Het is geen grote toevoeging, maar wel eentje die behoorlijk handig is. Hierdoor is de meest gebruikte app op je telefoon weer een stukje beter geworden. Onlangs verbeterde WhatsApp ook al de groepsgesprekken. Wil je weten hoe? Klik dan hier.

Nog meer handige tips voor WhatsApp

Ben je een fanatieke WhatsApp-gebruiker en wil je nog meer uit de berichten-app halen? Klik dan hier voor 33 WhatsApp-trucjes die je leven makkelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
Langverwachte en handige update voor WhatsApp is eindelijk beschikbaar
Sluiten