Langste Bond-film ooit: speelduur No Time To Die bekend

Het lijkt er sterk op dat de officiële speelduur van No Time To Die is uitgelekt. Dat wordt de laatste James Bond film met Daniel Craig in de hoofdrol. De film gaat in Nederland op 2 april in première.

Bioscoopketens zijn internationaal al druk bezig met tickets verkopen. Daarbij valt op dat er al ketens zijn die de officiële speelduur vermelden: 163 minuten. Officieel is er nog niks bekendgemaakt, maar in het verleden bleek dergelijke informatie bijna altijd te kloppen.

No Time To Die: langste Bond film

De enige uitzonderingen zijn gevallen waar studio’s besloten last-minute hun film nog aan te passen. Zo werd er bijvoorbeeld bij Star Wars: The Rise of Skywalker nog tot in de laatste weken in de film geknipt.

Maar goed, je kunt er dus van uit gaan dat de film 163 minuten gaat duren. Dat komt meer op 2 uur en 43 minuten. Daarmee boekt No Time To Die een record voor de langlopende filmfranchise, die ondertussen uit 24 delen bestaat.

Het is namelijk de allerlangste Bond film tot nu toe. Het vorige deel, Spectre, is op dit moment nog de recordhouder met een speelduur van 2 uur en 40 minuten. Stel Sony Pictures besluit alsnog 3 minuten uit No Time To Die te knippen, dan gaat Spectre er dus met de winst vandoor.

Craig ook in de kortste Bond film

Vooralsnog lijkt het er in ieder geval sterk op dat het laatste deel met Craig de langste wordt. En de kortste Bond film? Dat is niet het eerste deel, Dr. No, uit 1962. Die is met 1 uur en 50 minuten ook kort, maar de allerkortste film met 007 is Quantum of Solace uit 2008, met 1 uur en 47 minuten.

Daarmee heeft Daniel Craig dus hoe dan ook zowel in de langste als in het kortste deel uit de langlopende filmfranchise gespeeld. Wil je voor 2 april je nog even een weg bingen door de rijke geschiedenis van de Britse geheim agent?

Dan hebben zowel Videoland als Pathé Thuis goed nieuws voor je. Wij helpen je door de beste Bond films op een rijtje te zetten, en heb je de exclusieve nieuwe Bond sneakers al gezien van Adidas?

Regal

Reageer op artikel:
Langste Bond-film ooit: speelduur No Time To Die bekend
Sluiten