Redactie
Redactie Cars 14 feb 2017

Engelse miljardair wil Land Rover Defender terugbrengen

Liefhebbers van de Land Rover Defender (en dat zijn er nogal wat) waren vorig jaar bedroefd: het icoon is niet meer. De productie van wellicht wel ‘s werelds bekendste 4×4 is gestopt. Maar er is hoop.

Nee: de Land Rover Defender komt niet terug. Althans: Land Rover heeft vooralsnog geen plannen. Net als veel andere fans baalt ook Jim Radcliffe van het verdwijnen van de legendarische offroader. Het verschil tussen de meeste fans en Jim: Jim is een miljardair (oprichter van chemiebedrijf Ineos) en vindt het niet erg om wat van zijn centen te spenderen aan een nieuwe terreinwagen ‘in de geest van de Defender’.

Productie moet starten na de Brexit

The Independent meldt dat Jim van plan is om een nauw aan de Defender verwante 4×4 te ontwikkelen. Zodra de Brexit een feit is, wil hij gaan beginnen. Geld is voor hem geen probleem.

Tot aan het stopzetten van de productie werden er nog altijd 15.000 Defenders per jaar gebouwd. Bij monde van de huidige Ineos-directeur Tom Crotty laat Radcliffe weten dat Ineos een nieuwe tak op kan zetten die een dergelijke productie van een nieuw model kan realiseren.

Wij zijn zeer benieuwd…

Reageer op artikel:
Engelse miljardair wil Land Rover Defender terugbrengen
Sluiten