Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 10 jul 2020

Lamborghini Sian Roadster is de krachtigste topless supercar tot nu toe

Met de Lamborghini Sian Roadster komen de Italiaanse autobouwers uit Sant’Agata Bolognese met hun snelste en meest krachtige topless supercar tot nu toe. Het gaat om een hybride model met open dak met een vermogen van 818 pk.

Vorig jaar september onthulde Lamborghini de pijlsnelle Sian FKP 37, de eerste hybride supercar van het Italiaanse automerk. Nu maak je kennis met zijn topless zusje, die behoorlijk wat pit heeft.

Lamborghini Sian Roadster

De hybride supercar beschikt over een elektrische motor die je op weg helpt tot een snelheid van 130 kilometer per uur. Daarna neemt de verbrandingsmotor van de Lamborghini Sian Roadster het over, om jou de topsnelheid van 350 kilometer per uur aan te laten tikken.

De hybride supercar met open dak beschikt net als zijn broer over een 6,5-liter V12 motor met een vermogen van 785 pk. Dat is al 15 pk meer dan de Aventador SVJ. Maar dat is nog niet het hele vermogen, want de V12 is gekoppeld aan een 48-volt elektromotor met 34 pk.

Krachtigste topless supercar tot nu toe

Het systeemvermogen van de Lamborghini Sian Roadster komt dus op 819 pk. Daarmee is het de krachtigste Lambo met open dak tot nu toe. In 2,9 seconden zit de hybride cabrio al op de 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt op 350 kilometer per uur.

Lamborghini Sian Roadster, cabrio, hybride supercar
(Afbeelding: Lamborghini)
Lamborghini Sian Roadster, cabrio, hybride supercar
(Afbeelding: Lamborghini)

In totaal worden er negentien versies van de Lamborghini Sian Roadster gemaakt, met een geschatte verkoopprijs van minimaal 2,5 miljoen euro. Bekijk de auto hier in augmented reality.

(Afbeelding: Lamborghini)

Speedboot van Lamborghini

Sinds vorige week kun je ook een Lamborghini varen. Bekijk deze 19 meter lange speedboot, die 4.000 pk heeft meegekregen van de Italiaanse fabrikant. De boot is gebaseerd op het DNA van de Sian.

Check ook: De peperdure Ferrari die Max Verstappen heeft gekocht

Reageer op artikel:
Lamborghini Sian Roadster is de krachtigste topless supercar tot nu toe
Sluiten