Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De Lamborghini uit The Italian Job (1969) is teruggevonden en gerestaureerd

De Lamborghini Miura is niet alleen een van de mooiste sportauto’s uit de geschiedenis, maar ook het gezicht van filmklassieker The Italian Job uit 1969. Iedereen die de film heeft gezien, zal zich de iconische oranje sportauto herinneren.

De originele Lamborghini Miura uit The Italian Job

Nu, vijftig jaar later, is Lamborghini Polo Storico op de originele Lamborghini Miura uit The Italian Job gestuit, zo maakte het Italiaanse automerk bekend op zijn blog. De restauratie-tak van Lamborghini heeft de auto volledig opgeknapt, met een blinkende klassieker als resultaat. De foto’s zijn om je vngers bij af te likken, maar eerst even de iconische openingsscène van The Italian Job (1969), waarin acteur Rossano Brazzi in de oranje Lamborghini Miura over de Grote Sint-Bernhardpas rijdt.

The Italian Job 1969 720p intro

Uploaded by Runki Pettersson on 2015-02-26.

De iconische auto kwam aanwaaien bij Lamborghini Polo Storico. Ene Fritz Kaiser uit Liechtenstein kwam met de Miura aanrijden. Na enige research bleek dat het chassisnummer #3586 overeenkwam met de vijftig jaar oude Lamborghini Miura uit The Italian Job.

Twee precies dezelfde auto’s

Voor de film zijn twee precies dezelfde auto’s gebruikt. Zo kreeg Paramount Pictures van Lamborghini een beschadigd exemplaar, dat dienst deed als wrak in een scène met een crash. Daarnaast werd een nieuwe Lamborghini Miura gebruikt voor de rijscènes. De laatstgenoemde werd na de film verkocht aan een particuliere eigenaar. De witte bekleding herken je waarschijnlijk niet uit de film, want die was bedekt met zwarte bekleding, omdat het witte leer in die tijd niet echt als smaakvol werd gezien. Gelukkig zit de originele bekleding er nog in, net als de 3.9-liter V12 motor. Holy christ, wat een wagen.

lamborghini miura, the italian job
lamborghini miura, the italian job
lamborghini miura, the italian job
lamborghini miura, the italian job
lamborghini miura, the italian job
lamborghini miura, the italian job

Tweedehands Lamborghini’s

Wist je dat er regelmatig scherp geprijsde tweedehands Lamborghini’s te koop zijn? Check een indrukwekkende rits supersnelle occasions op deze overzichtspagina, waarvoor je trouwens nog steeds een aardige bankrekening nodig hebt. Van de Gallardo en de Aventador tot de Huracán en de Diablo; ze komen allemaal voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Lamborghini uit The Italian Job (1969) is teruggevonden en gerestaureerd
Sluiten