Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 9 jun 2019

Lamborghini bouwt offroad Huracan Sterrato voor elke ondergrond

De autobouwers van Lamborghini weten telkens weer op een verrassende manier in het nieuws te komen. Zo was het onlangs de Lamborgini Urus nog die de aandacht vroeg met een snellere uitvoering. Waar nu de aandacht naar uitgaat, is deze ruige offroad versie, gebaseerd op de Huracan Evo. Het instapmodel van de supercar van Lamborghini is voor de verandering niet verlaagd, maar juist verhoogd. Volgens de autoproducent is het een supercar voor elke ondergrond.

Offroad Lamborghini Huracan Sterrato

Van een Lamborghini mag je natuurlijk wel wat verwachten en van het originele model wisten we al dat het een krachtige motor heeft en een vierwielaandrijving. Een verhoging is echter iets waar je niet direct aan denkt. De offroad Huracan Sterrato is in de concept-versie zo’n 47 millimeter opgekrikt, maar dat is niet het enige. Ook de spoorbreedte is aangepakt en is nu 30 millimeter breder. Het visuele effect is duidelijk: de wagen ziet er woest aantrekkelijk uit, heeft nu ook grotere banden gekregen en ziet er bijzonder stoer uit.

offroad, LAMBORGHINI HURACAN STERRATO

Bij die aanpassingen is het niet gebleven. Zo zien we een behoorlijke, zo niet indrukwekkende hoeveelheid zwart kunststof, is de bodem van de wagen extra beschermd en zien we zelfs extra verstralers op de neus en het dak van de supercar. De striping is ook onder handen genomen en geeft de wagen een wat agressievere uitstraling, iets wat natuurlijk goed bij een auto voor avontuur. Als we de autofabrikant mogen geloven, dan zijn de aan- en afloophoeken tot 6,5° toegenomen.

Niet sneller, wel ruiger

Nog belangrijker dan de aanpassingen, zijn de prestaties. Dat zit wel goed. De indrukwekkende 5,2 liter V10 motor levert nog altijd een respectabele 640 PK. Hoe zich dat verhoudt tot de aanpassingen is niet bekend, maar veel sneller dan het gangbare model zal de wagen niet zijn geworden. Of én wanneer de wagen in productie wordt genomen is nog maar de vraag, voorlopig blijft het in ieder geval een prachtig model om naar te kijken.

offroad, LAMBORGHINI HURACAN STERRATO
offroad, LAMBORGHINI HURACAN STERRATO

Check ook de nieuwe Lamborghini Urus, ‘s werelds snelste SUV.

Reageer op artikel:
Lamborghini bouwt offroad Huracan Sterrato voor elke ondergrond
Sluiten