Redactie
Redactie Cars 3 apr 2017

Deze Lamborghini Huracán Polizia maakt een Italiaanse agent héél erg blij

Eens in de zoveel tijd wordt het leven van een diender ergens op aarde nét een stukje leuker gemaakt. De Italiaanse minister Marco Minniti kreeg deze bijzondere Lamborghini Huracán Polizia overhandigd.

Ontsnappen aan de Italiaanse politie wordt weer een klein stukje lastiger, zeker als je in de buurt van Bologna een overtreding begaat. Daar zal deze Lamborghini Huracán Polizia namelijk overhandigd worden. De 610 pk sterke sportwagen sprint in 3.2 seconden van 0-100 km/u en haalt een top van 336 km/u. Daarmee is het overigens niet de snelste wagen in de vloot van de politie: da’s een Lamborghini Gallardo LP560-4, die een top van bijna 370 km/u haalt.

Deze Huracán is echter meer allround: zo beschikt-ie naast een volledige politie-uitrusting ook over een medische kit inclusief defibrillator en over een geïntegreerde koelkast. Niet om de dienstdoende agent van een koud drankje te voorzien, maar voor het met spoed vervoeren van bloed en donororganen. Snel vervoer hiervan moet met deze wagen wel goed zitten.

專為意大利巡邏警而設的特別版Huracán Polizia於羅馬正式交付! The new Huracán Polizia, the special police version of the Huracán Coupe, is presented to the Italian Highway Patrol in Rome! #HuracanPolizia #Huracan #Polizia #InstinctiveTechnology #Lamborghini

A post shared by Lamborghini Hong Kong (@lamborghinihk) on

Reageer op artikel:
Deze Lamborghini Huracán Polizia maakt een Italiaanse agent héél erg blij
Sluiten