De gezegende Lamborghini Huracán van de Paus staat officieel te koop

Jorge Mario Bergoglio, beter bekend als de Paus, krijgt regelmatige cadeautjes. Zo stuurt Nederland hem ieder jaar met Pasen een bosje bloemen. Leuk gebaar, maar dit valt in het niet bij een presentje die de grote baas van de Katholieke kerk vorig jaar kreeg. Een anonieme schenker verraste de heilig man namelijk met een hele bijzondere Lamborghini Huracán.

De gulle gever liet de twee ton kostende bolide aanpassen aan de kledingstijl van de Paus. Wit met goud, net als het gewaad van Jorge. Hoewel hij aangaf er niet in te gaan rijden, nam de Paus wel de tijd om de Lamborghini te zegenen en te voorzien van zijn handtekening. Een rondje door Vaticaanstad zat er dus niet in, want de Argentijn liet weten andere plannen te hebben voor deze supercar.

Deze twin-turbo 1000pk krachtige Huracán Avio is de bruutste Lamborghini ooit

Heilige Lamborghini

De unieke Lamborghini Huracán zou verkocht gaan worden en de opbrengst zou naar een goed doel gaan. Onlangs is het Italiaanse racemonster ook daadwerkelijk op Sotheby’s verschenen. Het welbekende veilinghuis laat weten dat de bijzondere supercar in optimale staat verkeert en dat hij sinds hij van de productieband is komen rollen vooral binnen heeft gestaan.

Lamborghini Huracán van de Paus te koop

Ook is inmiddels bekend naar welke goede doelen de opbrengst zal gaan. Het grootste deel (70%) gaat naar de stad Nineveh in Irak. De overige 30% gaat eerlijk verdeeld worden tussen de vrijwilligersorganisaties Amici per il Centrafrica Onlus, Groupe International Chirurgiens Amis de la Main en de Pope John XXII Community Association.

Bieden

Wat deze heilige Lamborghini Huracán ongeveer moet gaan opleveren is nog niet bekend. Mocht je interesse hebben, dan kun je hier je bod achterlaten.

Reageer op artikel:
De gezegende Lamborghini Huracán van de Paus staat officieel te koop
Sluiten