Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Lamborghini is een racefiets in Aventador-stijl

Er is een nieuwe Lamborghini gepresenteerd en het is een racefiets in Aventador-stijl. Maak kennis met de Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition.

Door zijprojecten als deze 19 meter lange speedboot met 4.000 pk weet je dat een nieuwe Lamborghini meer kan zijn dan een supercar. De nieuwe racefiets is in samenwerking met het Canadese Cervelo Cycles gemaakt. Het model is gebaseerd op een iconische auto, die in het bezit is van een snelheidsrecord op de Nurburgring.

Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition

Voluit heet de racefiets Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition. Grote inspiratiebron is de Aventador Super Veloce Jota (SVJ). Deze Italiaanse supercar beschikt over een V12-motor, waarmee hij in 2018 een record brak op de Nurburgring. Met een tijd van 6:44:97 minuut is het nog steeds de snelste straatlegale auto ooit op het Duitse circuit.

lamborghini aventador, racefiets, bike
(Afbeelding: Lamborghini)

Maar we komen hier voor de racefiets, die, we helpen je maar vast uit een droom, omgerekend net iets meer dan 15.000 euro kost.

Racefiets in Aventador-stijl

Afgezien van de kleuren van de Lamborghini Aventador SVJ en het Raging Bull-logo is Cervelo verantwoordelijk voor de kerncomponenten van de racefiets. Zo zijn de zwevende assen, het frame en de schijfremmen allemaal vervaardigd in Canada. Italiaanse bedrijven leverden op hun beurt de Deda Elementi-pennen (zadel en stuur), Vittoria Corsa Pro-banden en het Fizik Aliante-zadel.

Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition, racefiets, aventador
Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition, racefiets, aventador
Cervelo R5 Automobili Lamborghini Edition, racefiets, aventador

De racefiets van Lamborghini is geschikt voor de steilste en zwaarste beklimmingen, bij voorkeur natuurlijk in de Dolomieten. Omdat de autobouwer uit Sant’Agata Bolognese in 1963 is opgericht, brengt Cervelo de fiets uit in een gelimiteerde oplage van 63 exemplaren. Lees hier meer over het model.

Tweedehands Lambo

Droom je toch meer van de Aventador of een ander model op vier wielen van de Italiaanse autobouwer? Check dan eens onze rubriek Droom-Occasion, met dagelijks een unieke tweedehands auto.

🚲 Lees ook: Bol.com dropt stijlvolle e-bike retro wielren-design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De nieuwe Lamborghini is een racefiets in Aventador-stijl
Sluiten