Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 12 nov 2020

Lacoste x National Geographic is een bonte collectie vol dierenprints

National Geographic en Lacoste hebben de handen ineen geslagen voor een collectie vol dierenprints. Daarin staan vier bedreigde diersoorten centraal. De collectie bestaat uit verschillende items, inclusief make-overs van de welbekende polo. Zelfs de krokodil heeft een nieuwe vacht.

Eerder dit jaar kwam National geographic al naar voren in een collab-collectie met Vans. Deze bestaat uit sneakers en accessoires met afbeeldingen van dieren. Maar als je het echt bont wil maken, dan ben je bij Lacoste nu aan het goede adres.

National Geographic x Lacoste

Wat als eerst opvalt aan de nieuwe collectie is dat de krokodil niet groen is. Het iconische merklogo heeft verschillende make-overs gekregen. De ene keer heeft hij een jaguarprint, de ander keer is hij vermomd als een blauwe pijlgifkikker. De twee andere dieren die centraal staan zijn de celithemis (een libelle) en de grévyzebra.

De National Geographic x Lacoste-collectie is beschikbaar in een heren- en dameslijn. De blikvanger is een parka met de print van de blauwe pijlgifkikker, die perfect matcht met het lichtblauwe petje. Verder bestaat de collab uit onder meer sweaters, coltruien en T-shirts. Er zijn basic items, met puur een vermomde krokodil als detail. Andere items zijn juist over de top. Check de hele collectie hier.

Polo’s met dierenprints

Dan het kledingstuk waarom Lacoste vooral om bekendstaat, de polo. Die is nu beschikbaar in dierenprints van de vier dieren die centraal staan in de collectie. Er zijn nogal wat die-hard fans van de polo. Voor hen is de National Geographic-versie een must-have, lijkt ons zo. De polo’s kosten 150 euro.

lacoste x national geographic, polo, dierenprint
lacoste x national geographic, polo, collectie, krokodil, dierenprints
National Geographic en Lacoste hebben de handen ineen geslagen voor een collectie vol dierenprints

De Lacoste-collectie is geïnspireerd op National Geographic Photo Ark, een fotoproject van Joel Satore. Hij maakt prachtige portretten van bedreigde diersoorten voor meer bewustwording. Lees en bekijk hier meer over het project.

🐆 Check ook: Nike dropt Air Force 1 ‘Animal Pack’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lacoste x National Geographic is een bonte collectie vol dierenprints
Sluiten