Laatste kans op Netflix: vrijdag verdwijnen deze 9 films

Het is weer eens zo laat: Netflix gaat de komende week een hoop films schrappen. We zetten een aantal opvallende titels voor je op een rijtje, die je zo nog last-minute kunt gaan checken.

Laatste kans op Netflix

Sommige films, zoals Stronger than Before, hebben helaas het strijdtoneel verlaten. Andere titels zoals Psycho en Hannibal kun je de komende dagen nog gaan bingen op Netflix.

Stronger than the World (IMDb: 7.1)

Maak kennis met de Rocky van Brazilië, in Mais Forte Que o Mundo: A História de José Aldo. Oftewel, Stronger than the World. Dat bekt toch net wat lekkerder. Deze vechtfilm vertelt het verhaal van José Aldo, die na een zware jeugd in de buitenwijken van Manaus maar één droom heeft: Braziliaans kampioen mixed martial arts worden.

Verdwijnt op: 10 februari

Gangster Squad (IMDb: 6.7)

Wat een cast: Ryan Reynolds, Sean Penn, Emma Stone en Josh Brolin spelen allemaal een rol in deze gangsterfilm. Gangster Squad speelt zich af in het Los Angeles van 1949. Een kleine geheime afdeling van de LAPD doen er alles aan om de door Penn gespeelde meedogenloze maffiakoning Micky Cohen neer te halen. Klein probleem: naast een eigen leger heeft hij ook politie en politici onder de duim.

Verdwijnt op: 11 februari

The LEGO Ninjago Movie (IMDb: 6.0)

The LEGO Movie blijft een pareltje dat de franchise op het witte doek waarschijnlijk niet meer gaat evenaren. Dat neemt echter niet weg dat The LEGO Ninjago Movie hartstikke vermakelijk is, zelfs ondanks het feit dat we hier toch echt meer met een kinderfilm te maken hebben, een labeltje dat de LEGO Movie zelf wist te ontstijgen. Maar hé, een groepje ninja’s van LEGO die in actie komen blijft uiterst vermakelijk, al helemaal met kinderen naast je op de bank. Lekker voor tussendoor.

Verdwijnt op: 13 februari

Lupin the Third Part 4 (IMDb: 7.7)

Lupin the Third is een verslavende avonturenserie uit Japan, al decennia lang een succesformule. Bij Japanse animatie denk je waarschijnlijk meteen aan halfnaakte vrouwen en ontoegankelijke designs, maar Lupin the Third bewijst dat het ook anders kan. De serie is niet voor niks vooral populair in Italië. Ook helpt het dat de animatie werkelijk schitterend is en de serie zichzelf allesbehalve serieus neemt. Hartverwarmende avonturen vol humor, een aanrader!

Verdwijnt op: 14 februari

Hannibal (IMDb: 6.8)

Tijd voor meer Hannibal Lecter! De seriemoordenaar uit Silence of the Lambs is ontsnapt uit zijn inrichting, en is ondertussen al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer is echter uit op wraak, en probeert de seriemoordenaar terug te lokken naar Amerika. Zijn geheime wapen? FBI-agente Clarice Starling.

Verdwijnt op: 15 februari

8 Mile (IMDb: 7.1)

Eminem speelt de hoofdrol in klassiekertje 8 Mile. Jimmy ‘B-Rabbit’ Smith komt uit een arme wijk in Detroit. Hij wil het als enige blanke rapper opnemen tegen de beruchte Papa Doc in een rapwedstrijd. Zijn vrienden geloven in hem, maar zijn faalangst speelt de jonge rapper parten.

Verdwijnt op: 15 februari

Hellboy II: The Golden Army (IMDb: 7.0)

Gezien de nieuwe Hellboy niet veel soeps was gaan we terug naar Hellboy II: The Golden Army. Absoluut geen Oscar-materiaal, maar wel een uiterst vermakelijke achtbaanrit vol actie. Hellboy heeft een nieuwe missie: hij moet prins Nuada uitschakelen, een verbannen lid van een oud ras van mythische wezen die de mensheid uit wilt roeien. Kiest Hellboy voor de mensheid of zijn eigen volk?

Verdwijnt op: 15 februari

Psycho (IMDb: 8.5)

Helaas gaat dit beroemde meesterwerk van Alfred Hitchcock van Netflix verdwijnen. Psycho stamt uit 1960 en scoort op IMDb een dikke 8.5. De film vertelt het verhaal van een bediende die besluit om een grote som geld van haar baas te stelen en op de vlucht te slaan. Door een hevige storm moet ze overnachten in Bates Motel, waarvan de eigenaar lugubere plannen lijkt te hebben…

Verdwijnt op: 15 februari

Metallica: Some Kind of Monster (IMDb: 7.5)

Er gaat helaas ook een documentaire op Netflix sneuvelen, misschien wel de beste muziekdocumentaire ooit. Dan hebben we het over Metallica: Some Kind of Monster. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij de legendarische metalband. Documentairemaker Joe Berlinger kreeg de kans om maar liefst een jaar de band te volgen, op een moment dat de bandleden eigenlijk zich in een diep dal bevonden, het dieptepunt van hun omvangrijke carrières. Het werd tijd voor groepstherapie. Een indringend portret van een ronduit fascinerende groep muzikanten, ook voor Netflix-abonnees die niks met metal hebben.

Verdwijnt op: 9 maart

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: vrijdag verdwijnen deze 9 films
Sluiten