Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 aug 2020

Laatste kans op Netflix: deze 8 films verdwijnen deze week (met IMDb-score)

Netflix is weer eens begonnen met een grote schoonmaak. Een flink aantal licenties en deals lopen deze week af. Het gevolg? Een berg aan films gaat helaas de streamingdienst verlaten.

Laatste kans op Netflix

We zetten 8 aanraders voor je op een rijtje, inclusief de datum waarop ze verdwijnen en hun IMDb-score. Zo weet je precies welke topfilms je nog last-minute wilt gaan streamen.

Spider-Man: Into the Spider-Verse – 18 augustus

Spider-Man: Into the Spider-Verse is misschien wel de beste Spider-Man-film ooit. S0ny won er terecht een Oscar voor Beste Animatiefilm mee. De creativiteit spat van elk shot af, met een duizelingwekkende animatiestijl die tot het einde indruk blijft maken. Een film die de magie van comics beter weet te vertalen dan vrijwel elke Marvel Cinematic Universe-film. Gelukkig komt er een sequel! Een must voor elke Marvel-fan.

IMDb-score: 8.4

Free Willy – 19 augustus

Tijd voor een flinke dosis jeugdsentiment met Free Willy. Jesse is in een pleeggezin geplaatst. Hij besluit weg te lopen, en bekladt onderweg het bassin van een dolfinarium. De politie heeft hem echter al snel in de smiezen en brengt het jongetje weer thuis. Jesse krijgt de opdracht het bassin weer schoon te maken. Daarbij sluit hij een bijzondere vriendschap met Willy, een eigenwijze Orka. Een dier dat meer met Jesse gemeen heeft dan menig mens.

IMDb: 6.0

Dhanak – 19 augustus

Dhanak is een aanrader als je nog nooit een Bollywood-film hebt gezien. Ja, alle cliché’s waarmee je het genre associeert zijn aanwezig, maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat is namelijk een oogstrelende jeugdfilm die van begin tot eind weet te boeien. In een klein dorpje in India wonen de kinderen Pari en Chotu. Ze hebben geen ouders meer en leven bij hun oom en tante. Chotu is blind, maar  Pari heeft hem beloofd dat hij binnenkort weer zal kunnen zien. Daar heeft ze alles voor over. Wat volgt is een onvergetelijke reis.

IMDb-score: 8.0

Hail, Caesar! – 21 augustus

Hail, Caesar! is met afstand een van de zwakste films in het indrukwekkende oeuvre van Joel en Ethan Coen. De broers hebben echter zoveel topfilms gemaakt dat die kwalificatie alsnog weinig zegt. Hail, Caesar is alleen al door zijn sterrencast absoluut het checken waard, zeker op Netflix. De film speelt zich af in het Hollywood van de jaren vijftig. We volgen een dag uit het leven van de door Josh Brolin gespeelde studiobaas Eddie Mannix. Al snel komen meer problemen op zijn pad dan hij op kan lossen. Met onder andere George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Alden Ehrenreich en Ralph Fiennes.

IMDb-score: 6.3

Game Night – 21 augustus

Game Night is een van de betere ‘flauwe komedies’ van de afgelopen tien jaar. Niet onmisbaar, maar zeker een filmavondje waard. Max en Annie komen wekelijks met andere stellen samen voor een avondje bordspellen. De broer van Max besluit op een avond een stap verder te gaan en organiseert een moordmysterie. Inclusief neppe schurken en agenten. Al snel ontdekken de koppels echter tijdens het spel dat ze niet zo nep zijn als de broer van Max beloofde, en escaleert de boel.

IMDb-score: 6.9

The Death of Superman – 21 augustus

Helaas verdwijnt op 21 augustus nog een superheldenfilm van Netflix: The Death of Superman. De Justice League moet in actie komen wanneer een groot monster grote schade aanricht in meerdere steden. Al snel blijkt echter dat ze niet tegen de bedreiging opgewassen zijn. Enkel Superman kan nog het verschil gaan maken. Lees in dit artikel meer over deze film: Superman legt het loodje in Rotten Tomatoes topfilm

IMDb-score: 7.4

Miss Sloane – 22 augustus

Jessica Chastain speelt Elizabeth Sloane, een meedogenloze en zeer succesvolle politiek strateeg. Ze benaderd om campagne te gaan voeren rondom een debat over het wapenbeleid van de Verenigde Staten. Men hoopt nieuwe wetgeving te introduceren die voor strengere controles moet gaan zorgen, maar een hoop groepen en bedrijven hebben er belangen bij dat Sloane daar niet in zal slagen. Een ondergewaardeerd pareltje en een prachtrol van Chastain!

IMDb-score: 7.5

Final Score – 23 augustus

We sluiten af met een heerlijke hersenloze actiefilm: Final Score. Dave Bautista speelt Michael Knox, een voormalig soldaat. Hij moet weer in actie komen en zijn militaire verleden benutten wanneer een groep gewapende criminelen een stadion met 35.000 sportfans besluit te gijzelen. Waaronder de dochter van een overleden vriend van Knox. Een cliché recept, met heerlijke cliché actie als resultaat. Niks meer, niks minder.

IMDb-score: 5.7

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 8 films verdwijnen deze week (met IMDb-score)
Sluiten