Laat je inspireren door het leven van de high-end gentleman

De kern van een geslaagde stijl is het creëren van een eigen stijl. Doe wat past bij wie je bent, doe het met verve en het kan eigenlijk niet fout lopen. Binnen het gentleman-kader kun je daarentegen vier richtlijnen onderscheiden: klassiek, casual chique, sportief en high-end. In deze vierdelige serie zoomen wij in op wat het betekent om deze stijlen te integreren in je dagelijkse leven. 

De essentie van stijl

Wie Manners al wat langer volgt, weet dat wij een nauwe band hebben met Seiko. Het merk valt in de categorie affordable luxury: de kwaliteit die je wil hebben, kunt veroorloven en aansluit bij alles waar Manners voor staat.

Een goed horloge is meer dan een stuk vakmanschap om de pols: een horloge moet passen bij jouw stijl. Wat je stijl ook is, er moet een passend horloge bij te vinden zijn. Manners’ Marc ging de uitdaging aan om deze stelling te bewijzen aan de hand van de collectie van Seiko, met deze keer: een high-end stijl aan de hand van de Seiko Astron.

Altijd en overal goed voor de dag komen

In tegenstelling tot business chique, verschijnt de high-end man immer en altijd chique op de bühne. Je kiest voor een volwassen uitstraling, gaat alleen voor het beste van het beste en wil onder geen beding onderdoen aan de lat die je eigenhandig hoog hebt gelegd. Je bent niet Mike, maar Harvey Specter uit de hitserie Suits. Je laat jezelf niet tegen een muur drukken, je breekt de muur af.

Maatwerk vormt de absolute garderobe-kern van de high-end man, alleen in de vrije uren ga je voor casual chique. Oger of Pakkend voelen als een thuisbasis en Tom Ford is de beste vriend voor dit type man. Niet alleen vanwege merkbewustzijn, maar vooral vanwege de kwaliteits- en innovatieniveaus van de modehuizen en designers. De high-end man opereert vanaf de bovenste verdieping, spart alleen met de besten en loopt altijd in de frontlinie. Of het nou tijdens kantooruren is, of op het gebied van interieur, gadgets, mode en horloges. Voor deze stijl is de zeer innovatieve Seiko Astron bijzonder geschikt.

De Astron doet geen loze beloftes: zo vooruitstrevend als ‘ie eruit ziet, is ‘ie ook. Niet alleen is de Astron voorzien van solartechniek en een GPS-functie, ook complicaties als een chronograaf, een tweede tijd of Big-Date kun je terug vinden in de verschillende Astron-kalibers. Je leest het al: dit horloge sluit perfect aan bij een man die alleen het beste wil in het leven.

A day in the life of…

De high-end man rent, zonder te struikelen. Dromen bestaan niet, doelen wel. Kwaliteit staat altijd voorop. Geld uitgeven is niet per se een doel, maar wel een middel om de verlangde kwaliteit te kunnen veroorloven. Innovatie is de kern van het bestaan van deze man. Persoonlijke innovatie vormt de basis, wat hem doet verlangen naar innovaties op elk gebied. De wereld is zijn werkterrein, grenzen zijn immers om te overschrijden.

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Laat je inspireren door het leven van de high-end gentleman
Sluiten