Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Architecture 23 augustus 2016

Laat al je vrienden inleggen en koop dit kasteel

Voor eenieder die droomt van een royaal leventje: dit is je kans. Sotheby’s Realty heeft recent het Fogelvik Slott kasteel te koop gezet. Dit 14de-eeuwse Zweedse kasteel kent een rijke geschiedenis. Het was de thuisbasis van verschillende Zweedse koningen en machtige clans. Op dit moment kun je op het kasteel bieden, al 8 mensen hebben dit gedaan en opvallenderwijs is Fogelvik Slott momenteel voor een ‘prikkie’ over te nemen. Voor € 3.7 miljoen ben jij de nieuwe eigenaar. Eh, alles is relatief, natuurlijk.

Fogelvik Slott

Dit prachtige kasteel gelegen aan de Oostzee in de buurt van Västervik (een stukje onder Stockholm) komt samen met een groot stuk land langs de waterkant en meer dan 1000 vierkante meter aan leefruimte. Genoeg ruimte voor een Gatsby-achtig feestje. Natuurlijk is € 3.7 miljoen niet niks, maar voor zo’n groot, geadoreerd kasteel is het niet veel. Koning Oscar II van Zweden en Noorwegen, schreef er zelfs een gedicht over:

‘There among the green archipelago groves, a stately old manor castle stands, so lovely in the gloaming, as if a mirage of the past. That’s Fogelvik appearing before your eyes. If ever a paradise could be found on earth, you’d find it on a Nordic June evening, right here near Tjust’

Het kasteel bestaat uit drie gebouwen. Wanneer je de grote deuren openslaat van het hoofdgebouw word je direct overdonderd door de schilderijen die aan de muur hangen en door de stenen vloer van de welkomsthal. Op de begane grond beschikt het hoofdgebouw over een ovale eetkamer met een plafond van maar liefst zes meter hoog. Verder is er een terras met uitzicht op zee, twee lounges en een bibliotheek.

Op de eerste verdieping vind je een biljartzaal met mooi uitzicht, zeven slaapkamers, een grote badkamer en een kleedkamer. Op de tweede verdieping vind je zowat in elke kamer wel een open haard. Voorheen werd deze verdieping in gebruik genomen door de huishouders. De kelder is niet gemeubileerd, maar beschikt onder andere over een wijnkelder en een badkamer. Voorheen was dit een kerker (geen leuke plek om te douchen dus, maar daar merk je niets meer van).

Het bijgebouw aan het oosten is compleet gerenoveerd en functioneert als woning. Het bijgebouw aan het westen is tevens te gebruiken als woning, maar is ook zeer geschikt voor het houden van festiviteiten. Mocht je een onweerstaanbaar bod willen uitbrengen klik dan hier. Check hieronder de foto’s:

Reageer op artikel:
Laat al je vrienden inleggen en koop dit kasteel
Sluiten