La Révolution: Netflix dropt brute trailer voor oorlogsserie

Netflix heeft een flinke voorsprong op Disney+ en Amazon Prime Video als het om internationale producties gaat. Maak kennis met La Révolution, een veelbelovende Franse oorlogsserie. De eerste trailer is gedeeld.

Vooral door het succes van Dark en La Casa de Papel ontdekte de streamingdienst dat ook Amerikaanse abonnees bereid zijn om anderstalige content te checken.

Netflix gaat internationaal

Sindsdien is het bedrijf druk bezig geweest met het opzetten van internationale productie-hubs, waar we de komende jaren steeds meer vruchten van gaan zien. Zeker nu Amerika grotendeels plat ligt, is de internationale productiestrategie van Netflix een uitkomst.

Daardoor kan het bedrijf in 2021 ondanks de huidige pandemie meer Originals uitbrengen dan in dit jaar, aldus CEO Reed Hastings.

La Révolution

Een van de meest veelbelovende nieuwe internationale titels is La Révolution, een Franse productie. Zoals de naam al doet vermoeden gaat La Révolution over de Franse revolutie. Verwacht geen droog geschiedenislesje, want deze serie schotelt je een alternatieve geschiedenis voor, inclusief bovennatuurlijke verschijnselen.

De serie begint voor de revolutie, in 1787, en volgt Joseph-Ignace Guillotin, de uitvinger van de guillotine. Hij ontdekt een fenomeen dat hij blue blood noemt, waarbij sommige mensen blauw bloeden in plaats van rood. Ondertussen wordt een jong meisje op mysterieuze wijze vermoord, ontstaan er cults en gebeuren er steeds meer dingen die niemand kan verklaren. En oh ja, een revolutie dreigt los te barsten.

Brute executies

Je merkt het al: La Révolution wordt een mengelmoes van ‘echte’ geschiedenis en creatieve toevoegingen. De serie wordt gemaakt door nieuwkomer Aurélien Molas, die nog niet echt grote producties op zijn naam heeft staan. Maar de eerste trailer van Netflix belooft veel. Het begint met drie brute executies en aristocraten die zweren dat ze Brotherhood zullen vernietigen, die hen ten val dreigt te gaan brengen.

Welke kant La Révolution echt zal gaan blijft voorlopig nog een mysterie. Toepasselijk. De eerste beelden beloven in elk geval veel goeds. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten: La Révolution is vanaf 16 oktober op Netflix te zien.

Reageer op artikel:
La Révolution: Netflix dropt brute trailer voor oorlogsserie
Sluiten