A. de Jong
A. de Jong Travel 9 aug 2019

La Palma: 7 redenen om dit eiland zonder massatoerisme te bezoeken

Vergeet Tenerife en Gran Canaria. La Palma is de place to be als je toch naar de Canarische Eilanden wil vliegen. Geen massatoerisme, prachtige natuur, lekker eten.

La Palma is een ultieme bestemming voor vakantiegangers die van natuur, een rustig vakantieritme en veiligheid houden. Ja, je vindt er ook stranden, die je bijna voor jezelf hebt. Je treft er geen massatoerisme en er zijn nog veel ‘onontdekte plekken’ te vinden.

La Palma, het enige Canarische eiland zonder massatoerisme

Steeds meer mensen gaan op reis en dat zorgt voor grote toeristenconcentraties. Toch zijn er bestemmingen die nog lijken te ontsnappen aan het massatoerisme; rustige plaatsen die hun authentieke karakter weten te behouden. La Isla Bonita, zoals het eiland ook genoemd wordt, is zo’n authentieke plek je als bezoeker wordt opgezogen in het relaxte eilandritme.

la palma, geen massatoerisme, canarische eilanden
Bron: visitlapalma

1. Het eten

Op La Palma is maar één MC Donalds te vinden. Dat zegt genoeg. Op het eiland ga je voor lekker en ongecompliceerd en lokaal eten, begeleid door een goed glas wijn, voor weinig geld. Je vindt er veel kleinschalige restaurants, vaak door families gerund. Er zijn geen wachtrijen en reserveren is niet nodig. Bij de heerlijke visgerechten of ambachtelijke, lokale kazen krijg je een adembenemend uitzicht op zee of op de wijngaarden cadeau.

2. Nauwelijks all-inclusive hotels

La Palma heeft maar één all-inclusive hotel. Logeren doe je er vooral in kleinschalige hotels of casitas rurales: sympathieke accommodaties met een authentiek karakter. Daar zitten echte pareltjes tussen met een huiselijke sfeer.

3. UNESCO Biosphere Reserve

Het hele eiland is benoemd tot UNESCO Biosphere Reserve. Het landschap is afwisselend met vulkanen, kliffen, bossen en groene oases. La Palma is een sprookjesachtig mini-continent.

la palma, geen massatoerisme, canarische eilanden
Bron: visitlapalma

4. Rustige nachten

Er zijn bijna geen discotheken en het nachtleven is rustig en stil, net als het eilandleven zelf. Op heel La Palma vind je slechts twee charmante toeristische centra. De musea kun je bezoeken zonder dat je op voorhand tickets moet kopen of achteraan moet aansluiten om binnen te komen. Welkom in een wereld zonder massatoerisme.

5. Relaxt verkeer

Op La Palma is geen sprake van drukte want het is een eiland zonder files, zonder snelwegen en zonder parkeerproblemen. Op La Isla Bonita toer je ontspannen rond met je huurauto, over vrijwel verlaten landwegen.

la palma, geen massatoerisme, canarische eilanden
Bron: visitlapalma

6. Prachtige natuur, walhalla voor hikers

La Palma staat ook wel bekend als het wandeleiland. Je vindt er maar liefst 1.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en elk stukje van het eiland is anders. Kies voor een kliffenwandeling, een tropisch laurierbos, de route langs de drakenbloedbomen of over de slapende vulkaan. Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen.

7. Stranden voor jezelf

Op La Palma vind je nog stranden waar je helemaal alleen tot rust kunt komen, zoals Playa Nueva, favoriet bij de surfers. Of Playa de El Faro, een zwart vulkanisch strand omringd met indrukwekkende kliffen en twee vuurtorens. Misschien wel het mooiste en meest verlaten strand is Playa de Nogales: hier vind je alles wat La Isla Bonita te bieden heeft: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en groen, veel groen. En vooral: geen massatoerisme.

la palma, geen massatoerisme, canarische eilanden
Bron: visitlapalma

✈️ Check ook: 7 prachtige plekken op aarde die niet meer leuk zijn door overtoerisme

Reageer op artikel:
La Palma: 7 redenen om dit eiland zonder massatoerisme te bezoeken
Sluiten