Razend spannende thriller serie ‘La Mante’ staat nu op Netflix

Frankrijk. Het land van kaas, wijn, stokbrood en blijkbaar ook ijzersterke thrillers. Vorige week stelden we je voor aan het ijzingwekkende The Frozen Dead en ook deze week hebben we weer een Franstalige thriller voor je klaarstaan, namelijk La Mante. Een nieuwe serie op Netflix waarin een seriemoordenares jacht maakt op een copycat.

La Mante speelt zich af in de omgeving van Parijs. Hier zijn in korte tijd drie moorden gepleegd, maar er is wat opvallends aan deze moordpartijen. Allemaal komen ze overeen met de werkwijze van een seriemoordenares die 25 jaar eerder actief was. Zij zit inmiddels achter de trailers waardoor als snel duidelijk wordt dat deze nieuwe golf van moorden het werk is van een zogenaamde copycat.

Op jacht naar de nieuwe La Mante

De moordenares van een kwart eeuw geleden is Jeanne Deber en staat beter bekend als ‘La Mante’ (de bidsprinkhaan). Lange tijd was de politie haar vijand, maar ze besluit toch om te helpen zodat haar imitator opgepakt kan worden. Jeanne heeft daarbij alleen wel één eis en dat is dat ze haar zoon als partner krijgt. Hij is een inspecteur van de Franse politie die vooral undercover werkt.

Voor een lange trailer met Nederlandse ondertiteling, klik hier.

Dat zijn moeder een duister verleden heeft, is voor hem een reden geweest om agent te worden. Hij wil goedmaken wat zijn moeder fout heeft gedaan. Hierdoor ontstaat een bijzondere samenwerking, want hij weet dat de hulp van zijn moeder essentieel kan zijn om deze moordzaken op te lossen. Deze bijzondere moeder- en zoonrelatie maakt de serie net even anders dan je gewend bent en is daarom zeker een aanrader.

Het eerste en voorlopig enige seizoen van La Mante staat nu op Netflix en bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 55 minuten. De perfecte lengte voor een goede binge-sessie dus.

Reageer op artikel:
Razend spannende thriller serie ‘La Mante’ staat nu op Netflix
Sluiten