Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel seizoen 4 eerder dan verwacht op Netflix

De meeste series houden vast aan een jaarlijkse release. Dat betekent dat je na een stevige binge-sessie meestal weer een jaar moet wachten om te zien hoe het verhaal verder gaat. Sommige series zoals Peaky Blinders laten je soms zelf twee jaar wachten. Dat het ook anders kan, bewijst La Casa de Papel. De razend populaire Netflix serie komt namelijk eerder dan verwacht met een vierde seizoen.

La Casa de Papel heeft een nogal bijzonder releaseplanning. Het begon allemaal in 2017 met seizoen één op Antena 3. Een Spaanse zender die iedere week een nieuwe aflevering vertoonde. Dit seizoen werd verdeeld in twee delen met daartussen een pauze van vier maanden. Netflix kocht vervolgens de rechten en zorgde ervoor dat La Casa de Papel beschikbaar werd voor het grote publiek.

Netflix laat fans niet lang wachten

De afleveringen werden hersneden tot 22 afleveringen van 50 minuten. De eerste helft van die afleveringen werd seizoen één en verscheen in december 2017. Een klein half jaar later verscheen het tweede deel als seizoen twee op Netflix. Vervolgens nam Netflix de serie helemaal over en begon de streamingdienst met werken aan een nieuw seizoen.

Op dit nieuwe seizoen moesten fans wat langer wachten dan ze gewend waren. De eerste reeks afleveringen volledig gemaakt door Netflix verscheen namelijk meer dan een jaar na seizoen twee, in de de zomer van 2019. Het geduld van de fans werd op de proef gesteld. Gelukkig gaat dat niet nog een keer gebeuren, want Netflix heeft de releasedatum van La Casa de Papel seizoen vier bekendgemaakt, en dat is eerder dan verwacht.

Release datum La Casa de Papel seizoen 4

We hoeven nog geen jaar te wachten op nieuwe afleveringen, want seizoen vier staat namelijk vanaf 3 april op Netflix. Dat maakte de streamingdienst bekend tijdens de Braziliaanse Comic Con. Goed nieuws voor iedereen die erachter wil komen hoe de overval op de Nationale Bank van Spanje gaat aflopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
La Casa de Papel seizoen 4 eerder dan verwacht op Netflix
Sluiten