Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 27 apr 2019

In Utrecht is er een escape room gebaseerd op Netflix serie La Casa de Papel

De fans van de populaire Netflix-serie La Casa de Papel komen sinds kort goed aan hun trekken. In navolging van de initiatieven rond Game of Thrones, blijkt ook de Spaanse serie een grote bron van inspiratie. In Utrecht kun je sinds kort een VR escape escape room bezoeken, volledig gebaseerd op de populaire serie.

De Virtual Reality Escape Room Time in Utrecht is het decor voor de game. In teams krijgt je verschillende uitdagingen voor je kiezen in de vorm van verschillende raadsels. Met het oplossen van elke opdracht kom je als team steeds dichterbij de oplossing. De raadsels zijn steeds verschillend, sommigen speel je in het ‘echt’ andere opdrachten zijn  volledig virtueel. Zo kun je voor bepaalde opdrachten op onderzoek gaan in de virtuele wereld van La Casa de Papel.

Kraak de kluis

Het uiteindelijke doel van het VR escape game is om als team ervoor te zorgen dat je de kluis kunt kraken, de buit weet te bemachtigen en tegelijkertijd erin slaagt om uit handen van de politie te blijven. Dat lijkt eenvoudig, maar de verschillende beperkingen maken het tot een spannend avontuur. Zo krijg je per team de beschikking over slechts één VR-bril. Ieder teamlid mag maar een keer gebruik maken van deze bril.

Een ontmoeting met ‘El Professor’

De VR-bril is een onmisbaar onderdeel van het hele spel. Zo kun je met de bril een kijkje nemen in de Koninklijke Munt van Spanje. Ook zul je ‘El Professor’ en andere personages ontmoeten. Het spel wordt gespeeld in groepen van minimaal zes en maximaal 36 personen.

La Casa de Papel seizoen 3 op Netflix

Voor de liefhebber van de echte La Casa de Papel: op 19 juli verschijnt seizoen drie op Netflix. Benieuwd wat je kunt verwachten? Klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Netflix? Luister dan ook hieronder onze podcast: Kijkvoer!

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
In Utrecht is er een escape room gebaseerd op Netflix serie La Casa de Papel
Sluiten