‘La Casa de Papel’ is de meest bloedstollende heist-serie op Netflix

Vorige week lieten we je kennismaken met een Franse Netflix serie en nu hebben we opnieuw een niet Engelstalige serie voor je. Ditmaal gaan we nog een stukje zuidelijker, namelijk naar het altijd mooie Spanje. Het land van zon, tapas, FC Barcalona en blijkbaar dus ook bloedstollend spannende series. La Casa de Papel is daarvan het ultieme bewijs.

In deze Spaanstalige serie probeert een groep criminelen de perfecte overval te plegen. Zij doen dit met als motto: “Go big or go home,” want ze hebben zinnen gezet op een buit van 2,4 miljard euro. Om dit gigantische bedrag binnen te halen, laten zij zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Hun doel is dan ook niet om het geld uit een kluis te stelen, maar om het zelf te drukken.

De trailer, maar dan met Nederlandse ondertiteling vind je hier.

Om deze historische heist te laten slagen, moeten de criminelen 67 gegijzelden in bedwang houden en ondertussen de elite eenheden van de Spaanse politie van het lijf slaan. Daarin worden ze bijgestaan door een crimineel meesterbrein die de politie probeert te manipuleren. Wat ontstaat is een elf dagen durende gijzeling vol actie, emotie en psychologische oorlogsvoering. Een absolute aanrader voor liefhebbers van de betere actiethrillers.

Seizoen 2 La Casa de Papel op Netflix

Het eerste seizoen van La Casa de Papel kun je meteen gaan kijken op Netflix. De serie bestaat uit dertien afleveringen die gemiddeld zo’n drie kwartier duren. Mocht je er doorheen zijn en meer willen, dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen gaat komen.

Reageer op artikel:
‘La Casa de Papel’ is de meest bloedstollende heist-serie op Netflix
Sluiten