Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 26 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Kymco e-bike is een Nederlandse elektrische fiets met scooter-elementen

Scooterfabrikant Kymco lanceert haar eerste elektrische fiets, ontstaan uit Nederlands initiatief door Patrick Bruitzman en Hans Schreuder. Maak kennis met de Kymco e-bike.

Kymco biedt hiermee een alternatief vervoersmiddel voor jonge professionals die drukte op de weg willen vermijden, op zoek zijn naar gemak en hoge parkeerkosten willen voorkomen. Het design van de e-bike komt van Nederlandse hand en wordt onder meer gekenmerkt door scooter-elementen.

Kymco e-bike

De fiets is naar eigen smaak te ontwerpen, dankzij de verwisselbare kapdelen en het fietslicht dat doet denken aan een koplamp. Verwacht veel Shimano-onderdelen; de krachtige, maar stille Steps E6100 middenmotor, de uitneembare accu, de M315 hydraulische schijfremmen en de fietscomputer. De combinatie van scooter-elementen, Shimano-onderdelen en het eigen ontworpen frame maakt van de Kymco e-bike een betrouwbare elektrische fiets.

kymco e-bike, elektrische fiets, nederlandse hand
Bron: Kymco

Hans Schreuder, de importeur van Kymco, ziet dat de behoeftes van de Nederlandse consument als het gaat om het dagelijkse woon- en werkverkeer aan het veranderen zijn. Schreuder licht toe: “We zien een toenemende drukte op de weg en steeds hogere parkeerkosten. In Amsterdam worden scooters op bepaalde stukken verplaatst van het fietspad naar de rijbaan, inclusief helmplicht. Wij bieden graag een alternatief voor consumenten die de auto, scooter of motor willen vervangen zonder dat ze hoeven in te leveren op kwaliteit.”

Ruil je fiets in voor deze elektrische fiets

De elektrische fiets wordt door Nederlandse scooter- en fietsendealers verkocht. Dankzij dit netwerk is het mogelijk om een testrit te doen, staat er altijd een reparateur klaar voor aanpassingen en onderhoud en is het mogelijk om een oude fiets of scooter in te ruilen.

De elektrische fiets is beschikbaar in twee heren- en twee damesvarianten. De City Comfort-e-bike is de meer luxe versie van de City. Naast de standaarduitrusting van het City model hebben de Comfort-fietsen namelijk een verende voorvork. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring onder alle omstandigheden. Naast de verende voorvork heeft de Street Comfort-e-bike ook een volautomatisch schakelsysteem. De Street Comfort rijdt hierdoor als een automaat. De fietser is wel altijd in controle, gezien het systeem volledig naar eigen wens is in te stellen.

Prijzen van de Kymco e-bike

Heren Street: 2.799 euro
Hereb Street Comfort : 3.099 euro
Dames City: 1.999 euro
City Comfort: 2.549 euro

Check hier de elektrische fiets Nua Electra, die zichzelf oplaadt tijdens het fietsen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kymco e-bike is een Nederlandse elektrische fiets met scooter-elementen
Sluiten