Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wordt Joe Biden president dankzij deze bikinifoto van Kylie Jenner?

Realityster Kylie Jenner heeft ervoor gezorgd dat het aantal geregistreerde stemmers in de VS flink is toegenomen. Door middel van een bikinifoto riep ze haar 196 miljoen volgers op zich te gaan registreren om te stemmen, en dat heeft een behoorlijke impact gehad.

Kylie Jenner zette twee foto’s op Instagram waarop ze in haar bikini aan het genieten is van de zon. In het bijschrift vroeg ze haar bijna 200 miljoen volgers of zij al geregistreerd staan om te gaan stemmen. Vervolgens roept ze iedereen op om dit zeker te gaan doen: “but are you registered to vote? click the link in my bio.. let’s make a plan to vote together 🤍🤍.”

Kylie Jenner haalt in bikini stemmers binnen

De link in haar bio leidt je naar Vote.org. Hier vindt iedere Amerikaan alles wat hij of zij nodig heeft om te gaan stemmen. Zo kun je controleren of je al geregistreerd staat, jezelf aanmelden om per post te stemmen, zien waar je fysiek kunt gaan stemmen en nog veel meer. Deze oproep van Kylie Jenner op Instagram heeft zeker effect gehad.

De Amerikaanse website TMZ heeft navraag gedaan bij de stemwebsite en meldt dat bezoek vanuit Instagram met 1.500% is gestegen. Deze enorme stijging zou grotendeels te danken zijn aan de bikinifoto van Kylie Jenner. Er zouden inmiddels al bijna 50.000 mensen op Vote.org zijn beland via de Instagram pagina van het halfzusje van Kim Kardashian. Nog nooit kwamen er zoveel bezoekers via Instagram naar Vote.org. Een record, dus.

Joe Biden of Kanye West?

Opvallend genoeg bekent Kylie Jenner met deze bikinifoto geen politieke kleur. In 2016 deed ze dat nog wel. Toen liet ze via Instagram weten dat ze achter Hillary Clinton stond. Het is aannemelijk dat ze ook dit jaar weer aan de democratische kant staat. Feit is dat ze veel jonge volgers heeft, en die lieten het nou juist net afweten vier jaar geleden.

Check ook: zusjes Jenner breken Instagram met gezamenlijke shoot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Joe Biden president dankzij deze bikinifoto van Kylie Jenner?
Sluiten