3 kwalitatief sterke tweedehands auto’s die je voor een prikkie kunt kopen

Een tweedehands auto kopen is nog niet zo gemakkelijk. Het aanbod is enorm en er is altijd een kans dat je een kat in de zak koopt. Gelukkig kun je door goed onderzoek te doen ontdekken welke goedkope auto’s je zonder zorgen kunt kopen. Onze collega’s van Autovisie doen dit wekelijks samen met de ANWB. Deze week vonden ze drie kwalitatief sterke auto’s voor nog geen 1.000 euro. Die willen we je natuurlijk niet onthouden.

Het is niet gemakkelijk om met een extreem klein budget een leuke en vooral kwalitatief goede auto te vinden. Vul op Marktplaats 1.000 euro in als maximale bedrag en je komt vooral sloopmateriaal tegen. Deze tweedehands auto’s zijn goedkoop omdat je er weinig voor terugkrijgt. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen.

3 tweedehands auto’s die je zonder zorgen kunt kopen

Als je weet waar je naar moet zoeken, kun je ook voor minder dan een rug een goede auto kopen. Natuurlijk moet je geen nieuw model verwachten of een auto met veel vermogen en luxe. Dat gaat gewoon niet lukken met zo’n klein budget. Wat je wel van onderstaande drie auto’s kunt verwachten, is dat ze je niet snel in de steek laten.

Daihatsu Sirion (1998 – 2005)

Als je aan een spannende auto denkt, zal een Daihatsu niet snel door je hoofd schieten. Zeker de Sirion niet. Toch is deze auto absoluut het overwegen waard. Hij heeft een eigen smoel en volgens de ANWB is het een veilige koop: “Kwalitatief zijn deze auto’s zó goed dat er ook op hoge leeftijd zelden iets mis mee gaat.” Een ander voordeel is dat het aanbod zeer groot is. Zo kun je zelfs voor minder dan 1.000 euro een Sirion vinden van net na de millenniumwisseling met ruim een top op de teller. Ideaal als je een klein budget hebt.

Kwalitatief sterke tweedehands auto's onder 1000 euro
De Daihatsu Sirion. (Afbeelding: Wheelsage)

Hyundai Matrix (2003 – 2010)

Zoek je iets meer ruimte en kan het je niet zoveel schelen hoe je tweedehands auto eruit ziet? Dan kun je ook op zoek gaan naar een Hyundai Matrix. Hij is wat ruimer en heeft een (voor zijn prijs) prima wegligging en comfort. Oke, echt spannend is hij niet, maar wel lekker goedkoop. Zo kun je sneller sparen voor je droomauto. Je hoeft namelijk weinig geld te reserveren voor eventuele problemen, want volgens de ANWB zijn er nagenoeg geen bekende euvels.

Kwalitatief sterke tweedehands auto's onder 1000 euro
De Hyundai Matrix. (Afbeelding: Wheelsage / DA3-Driver)

Mitsubishi Carisma (1995 – 2003)

Zie je jezelf echt niet rijden in een Daihatsu Sirion of Hyundai Matrix? Dan kun je ook nog voor een tweedehands Mitsubishi Carisma gaan. Deze is in Nederland gebouwd, maar is volgens de ANWB van Japans kwaliteitsniveau. Op een falende brandstofpomp na zijn er weinig problemen bekend. Kortom, een tweedehands auto met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Kleine tip als je veel snelwegkilometers maakt: kies niet voor de 1.1-liter instapmotor, maar de 1.3 versie. Je bent dat iets meer kwijt, maar het blijft nog steeds een uitstekende deal.

Kwalitatief sterke tweedehands auto's onder 1000 euro
De Mitsubishi Carisma. (Afbeelding: Wheelsage / Владимир С.)

De ideale betaalbare tweedehands auto’s

Hoewel je altijd pech kan hebben, kun je bovenstaande drie auto’s zorgeloos aanschaffen. Ze kosten bijna niets en zijn ondanks hun leeftijd nog verrassend betrouwbaar. Dus mocht je op zoek zijn naar een goedkope tweedehands auto, dan is het zeker de moeite waard om te kijken of er nog een leuke Daihatsu Sirion, Hyundai Matrix of Mitsubishi Carisma te koop staat.

Heb je wat meer te besteden en ben je op zoek naar een stijlvolle tweedehands auto? Dan ga je die hier zeker vinden.

Autovisie

Reageer op artikel:
3 kwalitatief sterke tweedehands auto’s die je voor een prikkie kunt kopen
Sluiten