Kunstenaar Vexx slaat handen ineen met OnePlus

Met zijn 21 jaar is de Belgische graffitikunstenaar Vexx nog een aanstormend talent, maar wel hard op weg de wereld te veroveren met zijn opmerkelijke designs. Ditmaal slaat hij de handen ineen met het innovatieve smartphonemerk OnePlus.

Vince Okerman, zoals Vexx eigenlijk heet, groeide op in het digitale tijdperk, maar is wat je noemt een analoge kunstenaar. Zijn Instagram en Youtube-account zijn de moeite waard om in de gaten te houden: zijn vakmanschap is van een indrukwekkend niveau. Vexx tekent en kleurt alles met de hand met potloden en markers. Vervolgens scant hij zijn tekeningen in. Wie bekend is met zijn werk, zal onmiddellijk zijn stijl herkennen: zijn tekeningen bestaan uit vrolijk gekleurde ‘doodles’ – krabbels en schetsen die de artiest vanuit zijn onderbewuste op papier zet – die inmiddels zijn uitgegroeid tot zijn handelsmerk.

Dat zag ook OnePlus, die nu de handen ineenslaat met Vexx voor een collectie gruwelijk mooie customized smartphones, met op de achterkant de doodles van Vexx. Hoewel Vexx al op jonge leeftijd samenwerkte met grote merken als Nike en Red Bull, ligt zijn liefde vooral in zijn persoonlijke werk. Hij weet precies wat hij wil en hij kiest de namen met wie hij samenwerkt zorgvuldig uit. Hij kreeg ‘carte blanche’ van OnePlus voor zijn ontwerpen, wat de designs alleen maar ten goede zal komen.

Wat Vexx in OnePlus herkende, was vooral dat de kunstenaar en het bedrijf zich allebei inzetten om het verschil te maken in de wereld met behulp van creativiteit – en daarin uit te blinken. ‘Never Settle’, luidt de slogan van OnePlus – het merk veroverde recentelijk de nummer 3 positie in het premium smartphone segment in West-Europa, en dat terwijl het pas in 2014 de OnePlus One introduceerde – en die mentaliteit sluit naadloos aan bij de filosofie van de jonge kunstenaar. Vexx moedigt met zijn designs de nieuwe generatie aan om hun grenzen op te zoeken als het gaat om creativiteit en om zo een positieve verandering in de wereld te maken.

Vexx Oneplus

Het resultaat van de samenwerking is onder meer een unieke set customized OnePlus Nord smartphones en cases. De nieuwe OnePlus Nord is een Android smartphone met zes camera’s, een uitstekende batterij en een prachtig 90 Hz Amoled display. Bovendien nodigen zowel OnePlus als Vexx hun volgers uit om deel te nemen in designwedstrijden waar Vexx zal jureren. Op die manier geven OnePlus en Vexx nieuw talent een podium. Volg het Instagram account van OnePlus voor alle details over de verschillende activiteiten.

 

 

In samenwerking met OnePlus

Reageer op artikel:
Kunstenaar Vexx slaat handen ineen met OnePlus
Sluiten