Younes Ben Abdelkader
Younes Ben Abdelkader Architectuur 15 okt 2018

Zo laat je jouw persoonlijkheid zien in je interieur

Elke man heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid, iets wat je goed kunt terug laten komen in jouw interieur. Dan is kunst een onmisbare factor. Maar welke kunst hang je waar op om elke ruimte in je huis precies te laten uitstralen wie jij bent? En hoe hang je het op? Welk interieur je ook gekozen hebt, wij hebben kunst gevonden die perfect past bij jou.

Mooi ophangen is het halve werk

Bij het uitkiezen van een schilderij is het natuurlijk zaak dat het goed past in de stijl die jij voor ogen had voor je woning. Dan is het goed en mooi ophangen natuurlijk een belangrijke basis. Niet elke muur is geschikt voor een spijker of schroef om je favoriete kunstwerk aan op te hangen. In dit geval (of wanneer je gedoe met boren niet ziet zitten) zijn de verstelbare klevende spijkers van tesa de oplossing. Ideaal om zelfs dat stukje oneffen muur op te leuken met het perfecte schilderij, zonder in de weer te hoeven met hamers en boren. Hierdoor blijft de muur onbeschadigd en kun jij je interieur altijd mee laten veranderen met je stijl en persoonlijkheid, zonder de gaten van vorige keuzes te hoeven dichten.

Welke stijl past er het beste bij jou? We zetten hieronder de vier belangrijkste interieurstijlen op een rij, passend bij het karakter van elke man.

Modern

Je bent een man die met de tijd meegaat. Je houdt van strak en simpel en zit niet graag in het donker. Je wil op een minimalistische manier uitstralen dat je geld hebt door het gebruik van luxe materialen en gestroomlijnde objecten. Een modern interieur dus. In dit geval heb je twee keuzes qua kunst. Een mooi figuratief schilderij past in elk modern interieur en gaat volledig op in de schema’s die jij voor je huis hebt uitgedacht. Subtiel en discreet, een goede aanvulling in elk interieur dat niet te schreeuwerig moet overkomen.

Toch kan ook een groot kleurrijk abstract werk juist een mooi contrast bieden en een eyecatcher zijn voor iedereen die op bezoek komt. Hang dit schilderij op een mooi centraal punt waar het meteen de aandacht kan trekken en de eenvoud van de rest van je interieur benadrukt. Zelfs op een gladde wand van kunststof of mooi hoogglans lak kun je kunstwerken kwijt. Gebruik dan wel even een zelfklevende spijker, want zomaar in je dure en luxueuze materialen boren is een no go. 

Schilderij, figuratief, modern interieur
Schilderij, abstract, modern interieur

Scandinavisch

Je bent altijd kalm en je houdt je koppie erbij. Je kunt de dingen altijd praktisch bekijken en rust en overzicht zijn jou op het lijf geschreven. Grote kans dat een Scandinavisch interieur dan perfect bij jou past. Dit interieur straalt puurheid en rust uit en ook duurzaamheid en symmetrie spelen een belangrijke rol. Het is dan ook geen verassing dat het ophangen van geometrische kunstwerken in bijvoorbeeld zwarte, grijze of pasteltinten deze stijl geweldig uit de verf laat komen. Ben je toch niet zo van de harde geometrische vormen? Dan is ook een schilderij met inspiratie uit de natuur een hele goed keuze. Blijf weg van de felle kleuren, en hou het allemaal subtiel. Een Scandinavisch interieur behoefd geen eyecatcher, laat de subtiliteit voor zichzelf spreken.

Schilderij, natuur, scandinavisch interieur
Schilderij, geometrisch, scandinavisch interieur

Landelijk

Het perfecte interieur voor de stoere man van het platteland die zegt waar het op staat. Je houdt van puur en eerlijk en dat is ook te zien aan de natuurlijke materialen die in jouw huis terug te vinden zijn. Frisse kleuren en veel gebruik van hout, linnen of beton. De hele sfeer straalt het robuuste leven van het platteland uit. Comfortabel en uitnodigend zijn woorden die bij jou en je interieur passen. Maar wat voor kunst hoort daarbij? De meest voor de hand liggende keuze is natuurlijk een landelijk kunstwerk met aardetinten die precies in het kleurenpalet van je inrichting passen. Op zoek naar iets dat wat meer uniek is? Creëer een tof contrast met moderne kunst om een uitstraling te krijgen die alleen deze clash van stijlen en materialen jou kan opleveren. Want zelfs een ruige plattelandse kerel kan met de tijd meegaan.

Schilderij, modern, landelijk interieur Schilderij, natuur, landelijk interieur

Industrieel

Je bent een echte bad boy, je houdt van leer, staal en rijd waarschijnlijk rond op een dikke motor. In je huis zet je deze trend voort. Het gebruik van de materialen zoals leer en staal in combinatie met grijstinten en beton creëren een fraai maar vooral stoer karakter in je interieur. Ook een vette bakstenen muur kan bijdragen aan een ruige look en een industriële uitstraling. Of leuk je ruige baksteen walhalla op met wat kleurige pop art. Deze humoristische kunstvorm kan net dat sprankje kleur en gezelligheid brengen in het stalen industriekarakter. Toch geen plaats voor kleur in jouw ideale inrichting? Breng dan extra rust met ingetogen composities zoals vette skylines of architecturale kunstwerken.

Schilderij, popart, industrieel interieur Schilderij, skyline, industrieel interieur

Wat je interieur en je persoonlijkheid ook moge zijn, het juiste schilderij kan altijd net die extra boost geven. Ook is het altijd een leuk gespreksonderwerp en zorgt het voor een stukje kleur of emotie bij iedereen die jouw nederige stulpje bezoekt. Dankzij de klevende spijkers van tesa hoef je dat zorgvuldig uitgezochte materiaal ook niet meer te beschadigen, scheelt het je een hoop gedoe met boren en is je kunst enkel een positieve toevoeging aan jouw unieke interieur.

In samenwerking met tes

Reageer op artikel:
Zo laat je jouw persoonlijkheid zien in je interieur
Sluiten