Redactie
Redactie Uncategorized 11 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Kun jij perfect je aandacht verdelen? Dan is deze bijzondere baan wellicht wat voor jou

Denk terug aan de momenten op Schiphol, vóór je het vliegtuig instapte. Voelt het hele proces tot aan het vliegtuig als iets wat je soepel doorloopt of is het een grote uitdaging? In het eerste geval kun je de hand schudden met de mannen en vrouwen die jouw reis mede mogelijk maken: de luchtverkeersleiding.

De luchtverkeersleiding is verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen van het vliegverkeer op en in de buurt van Schiphol én voor het verkeer dat zich in de hogere luchtruimen bevindt. Via verschillende radars wordt alles gemonitord en aangestuurd. Je kunt je voorstellen dat de luchtverkeersleiders floreren in multitasken: het is een vereiste om je aandacht te kunnen verdelen.

Puzzelen

In de lucht vind je denkbeeldige snelwegen, waar al het verkeer doorheen vliegt. Ondertussen willen andere vliegtuigen stijgen en landen via de zogenoemde op- en afritten. Het is aan de luchtverkeersleiding om ervoor te zorgen dat iedereen netjes met elkaar ritst. En dat allemaal met een hoge frequentie. Denk jij dat je dit aan kunt en boven jezelf kunt uitstijgen?

In de onderstaande, toffe video kun je zien hoe er, vanachter de radars, puzzelstukjes worden gelegd. Je moet rekening houden met de hoogtes van de vliegtuigen, aanvlieg- en vertrekroutes en ook een tijdsaspect in de gaten houden. De verantwoordelijkheid is groot en een gedeelde focus is een absolute eis.

Hoe het werk van de luchtverkeersleiding precies in z’n werk gaat, zie je in de onderstaande, toffe video waarin sportman en presentator Jamie Trenite challenges aangaat en zo zelf ervaart wat een baan als luchtverkeersleider precies inhoudt. Kun jij je aandacht goed verdelen en denk je dat dit iets voor jou is? Focus je dan op deze functie en solliciteer hier.

LVNL Jamie stijgt boven zichzelf uit EP01 NL Subs

‘Jamie ontdekt dat je aandacht verdelen, zoals een luchtverkeersleider dat moet doen, een behoorlijke challenge is. Als zijn tennistalent dan ook nog op de proef wordt gesteld, breekt het zweet hem echt uit.’

In samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kun jij perfect je aandacht verdelen? Dan is deze bijzondere baan wellicht wat voor jou
Sluiten