Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 28 sep 2020

Kritiek op UFC-kampioen na onzedelijke handeling tíjdens titelgevecht

Afgelopen weekend wist UFC vechter Israel Adesanya zijn kampioenstitel met succes te verdedigen. De in Nieuw-Zeeland geboren vechter maakte op indrukwekkende wijze korte metten met uitdager Paulo Costa. Na afloop werd hij terecht met lof overladen, maar er was ook kritiek. Toen de overwinning binnen was maakte Israel Adesanya zich volgens velen namelijk schuldig aan een onzedelijke handeling.

De nog ongeslagen UFC kampioen van het middengewicht maakte grote indruk tegen Paulo Costa. De man met Nigeriaanse roots ging geduldig te werk en ontmantelde zijn tegenstanders met rake trappen. Hierdoor moest Costa, die tot dit weekend ook nog nooit verloren had in de UFC, de aanval zoeken. En dat is precies wat zijn tegenstander wilde.

UFC kampioen Adesanya randt tegenstander aan

Wie aanvalt, laat openingen. En daar weet Israel Adesanya wel raad mee. Met een aantal welgeplaatste counter stoten trok hij het gevecht naar zich toe. Een klap op de slaap was genoeg om Costa naar de grond te krijgen. Adesanya greep deze kans en na een aantal mokerslagen vond de scheidsrechter het genoeg en greep in.

Op dat moment zat Adesanya achter Costa die op zijn handen en voeten op de grond lag. Een positie die je ook wel eens tegenkomt in de slaapkamer. Vervolgens maakte Adesanya een beweging die we, bij een gebrek aan betere bewoording, niet anders kunnen uitleggen dan als droogneuken.

Kritiek op actie van Adesanya

Deze opmerkelijke actie zorgde voor het nodige kritiek van de fans. De conclusie was duidelijk: Adesanya is een geweldige UFC-vechter, maar zijn gedrag buiten de octagon kan niet iedereen waarderen. Toch komt het niet als een verrassing dat Adesanya deze kans pakte om zijn tegenstander extra te vernederen. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien en tijdens de staredown vlogen ze elkaar ook al in de haren.

Ondanks zijn gedrag valt niet te ontkennen dat Adesanya tot de allerbeste vechters van dit moment hoort. Hij won al zijn negen gevechten in de UFC en verloor überhaupt nog nooit een officieel MMA-gevecht. Van deze twintig gevechten won hij er ook nog eens vijftien op knock-out of TKO.

UFC greep eerder al hard in

Het is jammer dat Adesanya zichzelf tekort doet door dit soort opmerkelijke dingen te doen in de octagon. Hij moet daarnaast ook oppassen. Onsportief gedrag of het niet naleven van de regels wordt niet getolereerd binnen de UFC. Zo werd eerder dit jaar nog het contract van een vechter verscheurd omdat hij te ver ging bij zijn debuut. Wat hij deed waardoor hij uit de UFC getrapt werd, zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek op UFC-kampioen na onzedelijke handeling tíjdens titelgevecht
Sluiten