Zo blijft je maatpak kreukelvrij tijdens het reizen

Elke man die veel op reis gaat, herkent dit. De sokken en het ondergoed gaan gemakkelijk de tas in en ook een overhemd kan – indien strak opgevouwen – kreukelvrij de grens over. Zodra je bij het maatpak aankomt, wordt het lastiger. Hoe hou je deze netjes? Je kunt hem niet zorgeloos in een tas proppen en over de luchthaven sjezen met een grote stomerijzak is vaak ook geen optie. Toch is er een manier om jouw pak kreukloos uit je tas te halen.

Een jasje en pantalon kunnen netjes worden opgevouwen in een strak pakketje dankzij de onderstaande zes simpele stappen. Het is een makkelijke en snelle manier om jouw pak kreukloos uit een tas of koffer te halen.

Stap 1

Open de knoopjes en leg de colbert met de voorkant op een platte ondergrond.

Stap 2

Vouw hem vervolgens aan de linkerschouder naar achteren.

Stap 3

Draai de rechterschouder binnenstebuiten en leg de linkerschouder daaronder. Trek deze zo strak als het maar kan onder de omgekeerde rechterschouder.

Stap 4

Vouw de colbert die nu strak op elkaar ligt vanaf het midden horizontaal. Het is het handigste om het jasje vanaf het midden naar achteren te vouwen.

Stap 5

Leg het gevouwen jasje nu op de pantalon. De pantalon moet een halve slag gevouwen zijn en horizontaal onder de colbert liggen. Het pak zelf ligt in het midden van de pantalon.

Stap 6

Vouw de broekspijpen over het jasje, en doe dit ook met de bovenkant van de broek.

Ging het toch ergens mis?

Lukte het de eerste keer toch niet? Treur niet, soms is een kreukel onvermijdelijk. De vraag is: ‘Wat ga je daaraan doen?’. Er zijn genoeg oplossingen om stress- en kreukelvrij de dag door te komen.

Een draagbare kledingstomer is de meest voor de hand liggende optie. Ze zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik en je kunt ze overal mee naar toe nemen. Bovendien is dit een ideale manier om zo’n nare kreukel uit jouw pak te stomen.

Reis je vaak en verschijn je nog vaker in een pak? Dan is een kreukelvrij-model de perfecte optie. Deze pakken zie je steeds vaker en zijn van dezelfde kwaliteit als andere maatpakken. Dus als je veel reist is het de moeite waard om jezelf eens te verdiepen in deze kreukloze oplossing.

Reageer op artikel:
Zo blijft je maatpak kreukelvrij tijdens het reizen
Sluiten