Deze bizar krachtige en zeldzame tweedehands Audi RS6 staat te koop

De “gewone” A6 is al een behoorlijk dikke bolide, maar als echte liefhebber wil je natuurlijk meer. Dan ga je voor een S6 of, als je een echte snelheidsduivel bent, voor de nog sportievere RS6. Heb je echt geld te veel, wil je nog meer power en ben je op zoek naar iets unieks? Ja, dan kom je uit bij deze zeldzame Audi RS6 Nogaro Edition en die staat toevallig te koop.

Wat meteen opvalt is natuurlijk de blauwe kleur. De echte Audi-fan herkent deze kleur waarschijnlijk wel, want deze was ook te vinden op de legendarische RS2 die in 1994 verscheen. Een prachtige diep blauwe kleur die opvalt, maar toch stijlvol is. Deze kleur is één van de reden waarom de Nogaro (wat blauw betekent) zo duur is. Deze prachtige bolide kost namelijk 169.950 euro, maar daar krijg je wel iets meer voor dan alleen een kek kleurtje.

De bruutste Audi RS6 ooit

Een groot deel van dat bedrag zit verstopt onder de motorkap. Hij is namelijk nog krachtiger dan de standaard RS6 Avant. Om precies te zijn is de dikke achtcilinder zo gekieteld dat hij 735 pk produceert en een koppel heeft van 880 Nm. Dat is een flinke bak extra kracht, want standaard zit hij op 750 Nm en heeft hij honderd trappelende paarden minder.

Om het plaatje compleet te maken heeft Audi er ook nog even een setje 21 inch velgen op gegooid en de RS6 voorzien van een Akrapovic titanium sportuitlaat. Ook de binnenkant is flink onder handen genomen. Zo komt de bijzondere blauwe kleur die gebruikt is voor de buitenkant ook terug in het interieur. Wij hadden liever volledig zwart lederen stoelen gehad, maar dat zien we voor deze keer wel door de vingers.

Meer tweedehands Audi’s

Zoals we al zeiden, kost dit blauwe beest iets minder dan 170.000 euro. Dat is een hoop geld, maar dan krijg je wel een unieke Audi RS6. Er zijn namelijk slechts honderdvijftig van deze Nogaro Editions gemaakt. Dus als je op zoek bent naar een unieke stationwagen met het vermogen van een supercar, dan moet je hier klikken. Ligt deze Audi RS6 Nogaro Edition boven je budget, klik dan hier voor betaalbare tweedehands Audi’s.

FHM

Reageer op artikel:
Deze bizar krachtige en zeldzame tweedehands Audi RS6 staat te koop
Sluiten