Deze mannen hebben een briljant antwoord op het verbod van korte broeken

Ongelijkheid op de werkvloer is nog steeds een groot probleem en vaak zijn vrouwen daar de dupe van, behalve in de zomer. Want terwijl jij in je lange broek zit weg te zweten, dartelen de vrouwelijke collega’s om je heen in een rokje of jurk. Oneerlijk natuurlijk en daarom is het goed om te zien dat sommige mannen hier wat aan doen.

Zo besloot een groep Franse buschauffeurs om in een rokje naar hun werk te gaan. Hun werkgever stelde namelijk een verbod in op het dragen van een korte broek. Mannen mochten alleen nog maar in lange broek plaatsnemen achter het stuur, terwijl een rok voor vrouwelijke collega’s wel is toegestaan.

In het kader van gelijkheid besloten ze om zich net zo te kleden als de vrouwelijke werknemers. Wat het busbedrijf er van vindt is niet bekend, maar de vakbond steunt de actie. Zij vinden ook dat de mannen wel wat verkoeling verdienen in een bus zonder airconditioning.

De buschauffeurs waren niet de enige die actie ondernamen, ook callcenter-medewerker Joey uit Engeland liet van zich horen. Hij dacht: ‘Als vrouwen een rok of jurk aan mogen, dan is een nette korte broek vast ook wel toegestaan.’ Niet dus, en daarom werd Joey gewoon weer naar huis gestuurd.

Eenmaal thuis besloot hij om het op een andere manier aan te pakken. Gehuld in een zwart roze jurkje, en dus met blote benen, waagde hij opnieuw een poging. Ook deze keer kreeg Joey te horen dat hij zich moest gaan omkleden, maar ditmaal ontving hij nog wel het bericht dat driekwartsbroeken vanaf nu wel zijn toegestaan. Laten we het een kleine overwinning noemen.

Reageer op artikel:
Deze mannen hebben een briljant antwoord op het verbod van korte broeken
Sluiten