Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 26 jun 2018

Er is een Zuid-Koreaanse versie van ‘Suits’ en de trailers zijn geweldig

Op 13 juli verschijnt het zesde seizoen van Suits op Netflix, maar in Amerika zijn ze inmiddels al aanbeland bij seizoen nummer acht. De populariteit van deze advocatenserie is enorm en daar willen ook andere landen graag een graantje van meepikken. Daarom heeft het grootste televisie netwerk van Korea besloten om een Koreaanse versie van de serie te maken. Iui jegi!

Beter goed gejat dan slecht bedacht moeten ze gedacht hebben bij KBS, want het verhaal is op de namen na precies hetzelfde. Deze beschrijving van de serie is daarvan het bewijs: “Choi Kyung Seo is a legendary lawyer at the top law firm in South Korea. He has charisma and an attractive appearance. He hires Go Yeon Woo as a rookie lawyer for the law firm. Go Yeon Woo has excellent memory.”

Niet helemaal hetzelfde

Toch zijn er naast de nieuwe gezichten ook nog andere verschillen met de Amerikaanse versie. Dat wordt wel duidelijk wanneer je naar de trailers kijkt. Waar Suits met Harvey en Mike vaak best luchtig is, kiezen ze in de versie met Choi Kyung Seo en Go Yeon Woo voor een andere benadering. De sfeer oogt een stuk serieuzer en op sommige momenten zelfs behoorlijk duister.

Suits in het Koreaans

Ben je zo’n grote fan van Suits dat je ook de Koreaanse versie wilt zien? Dan moet je daar wel wat moeite voor doen. De kans dat Syucheu, zoals de Koreanen de serie noemen, naar Netflix gaat komen, lijkt ons namelijk niet zo groot. Het eerste seizoen is net ten einde, dus wie weet kun je hem ergens op een minder legale manier online vinden. Haeng-un-eul binda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er is een Zuid-Koreaanse versie van ‘Suits’ en de trailers zijn geweldig
Sluiten