Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 16 sep 2019

Onze favoriete kookshow op Netflix is terug (en beter dan ooit)

Aan kookshows geen gebrek, al helemaal niet op Netflix. Van net iets te Amerikaanse kookcompetities tot beroemde chefs die de wereld rondreizen op zoek naar inspiratie: het is allemaal lekker laagdrempelige en bovendien zeer vermakelijke televisie. Onze favoriet in het genre is echter een serie die het net even anders aanpakt: The Chef Show. Tijd voor Volume 2!

The Chef Show Volume 2

The Chef Show is een productie van Jon Favreau, de regisseur achter onder andere The Lion King, Iron Man en The Mandalorian. Ja, de man die ervoor zorgde dat Marvel Robert Downey Jr. castte, de man die eigenhandig ons allemaal aan het Marvel Cinematic Universe heeft geholpen.

Je kunt hem ook kennen van Chef, de fantastische indiefilm over een kok die een foodtruck begint. Die film regisseerde de Amerikaan niet alleen, hij speelde ook de hoofdrol. Tijdens de productie van die film ontmoette hij topchef Roy Choi, die ervoor zorgde dat zijn kookkunsten op het witte doek zo realistisch mogelijk zouden zijn.

Die voorbereidingen zijn de inspiratie achter The Chef Show. Een Netflix Original die erop neer komt dat Roy en Jon elke aflevering gaan… koken. Soms met vrienden, soms samen, vaak met beroemdheden die Favreau ontmoet tijdens zijn regisseurswerk.

The Chef Show Netflix
Bron: Netflix Bron: Netflix

Zo bevat het eerste seizoen bijvoorbeeld een aflevering met Tom Holland, Robert Downey Jr. en de regisseurs van Avengers: Endgame en Infinity War. Tussen de bedrijven door, tussen het filmen door dus, zette Favreau zijn camera’s aan om zijn liefde voor goed eten te delen. Ondertussen lullen de acteurs erop los.

Die intieme en herkenbare sfeer is de kracht van The Chef Show. Het is geen rigide format, met fancy decors. De serie is letterlijk tot stand gekomen doordat Favreau op een dag wat camera’s besloot aan te zetten terwijl hij aan het kloten was in zijn keuken.

the-chef-show
Bron: Netflix

Genieten op Netflix

Daardoor combineert de serie het beste van YouTube en Netflix. Het heeft de haast slordige lossigheid en spontaniteit die je vaak op YouTube ziet, gecombineerd met de budgetten en grote namen die Netflix weet aan te trekken.

Lang verhaar kort: The Chef Show is een serie die je gezien moet hebben. Het is een heerlijk tussendoortje, tussen alle films en series die Netflix dagelijks op ons afslingert. Sinds vorige week staat Volume 2 er ook op, nieuwe afleveringen dus!

Die zijn vooral opgenomen tijdens Favreau’s productie van The Lion King en The Mandalorian. Een antal grote namen uit beide producties komen dus voorbij. Van Dave Filoni en Seth Rogen tot David Chang: het format blijft puur genieten!

The Chef Show: Volume 2 | Official Trailer | Netflix

Roy Choi and Jon Favreau are back for another six episodes of The Chef Show. They pick right up where they left off in Volume 1 with more episodes of the duo talking about food, cooking food, and most importantly, eating food!

Reageer op artikel:
Onze favoriete kookshow op Netflix is terug (en beter dan ooit)
Sluiten