Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Schoentje voor de dorst: Komrads APL maakt sneakers van appels

Het Belgische sneaker-label Komrads APL komt met nieuwe vegan sneakers van appel-leer. De schoenen zijn gelanceerd in het kader van Apple Day 2020, die dit jaar op woensdag 21 oktober plaatsvindt.

Apple Day is niet het jaarlijkse bedrijfsuitje van Tim Cook en zijn collega’s. Ook niet het moment waarop nieuwe iPhones en iPads worden gelanceerd. Veel belangrijker, het is de Internationale Dag van de Appel. Een jaarlijkse viering van appels en boomgaarden, die in 1990 in het leven is geroepen door de charity-lobbyisten van Common Ground. Dit jaar vieren we de dag niet alleen met hete bliksem, maar ook met nieuwe hightop modellen uit de Zero Impact-collectie van Komrads.

Sneakers van appel-leer

De zolen van de Komrads APL-sneakers zijn gemaakt van gerecycled rubber, terwijl de binnenvoering en veters bestaan uit gerecycled katoen en plastic. Maar het bijzondere gedeelte van deze schoen is natuurlijk de bovenkant, gemaakt van appels.

Komrads apl sneakers, appels, appel-leer

Het veganistische appel-leer bestaat voor 60% uit gefermenteerd afval van appels, zoals schillen en klokhuizen. Dit is gemixt met water, hars, meel en ecologische lijm. Ook de verf en een andere lijmsoort zijn op ecologische basis gemaakt.

Komrads APL

De hightop modellen zijn unisex en verkrijgbaar in het zwart en wit voor 154 euro. Er is ook een lage variant beschikbaar voor 139 euro. De witte versies zijn beschikbaar in het effen, maar ook met gekleurde details. Shop de sneakers van appel-leer via de website van Komrads APL.

appels, Komrads APL, vegan sneakers, appel leer

Komrads APL is in 2015 opgericht door ondernemersduo en wereldliefhebbers Mark en Greet. Met de nieuwe 100% vegan sneaker-collectie willen ze hun stempel drukken op slow fashion binnen de mode-industrie. Lees hier hun verhaal.

komrads apl
Greet en Mark van Komrads APL

Op zoek naar meer duurzame sneakers? Check dan deze top 7, inclusief de Adidas Stan Smith x Stella McCartney.

👟🍏 Lees ook: Koop voor 6.000 dollar deze originele Apple-gympen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Schoentje voor de dorst: Komrads APL maakt sneakers van appels
Sluiten