Kom net als Keanu Reeves in de shape van je leven met deze workout

Hij is misschien wel de man van het moment en hij is sowieso de man van dit artikel: Keanu Reeves. Met de vertolking van John Wick in de gelijknamige film en als het nieuwe gezicht van Saint Laurent. Keanu Reeves weet hoe het leven werkt en hij weet ook hoe je in topconditie komt. Dat laatste weet jij na het lezen van dit artikel ook.

Keanu Reeves is John Wick

Het is een van de meest verrassende filmfranchises van de laatste jaren: John Wick. Met misschien ook wel een van de meest verrassende mannen in de hoofdrol. Een man die naam maakte in de jaren ’90 en vroege jaren ’00, voordat hij een tijdje uit de schijnwerpers stapte van de grote blockbuster films.

De acteur bewees dat hij de rol van een actieheld meer dan prima kan vertolken met zijn rol in The Matrix-trilogie. Zijn gewaagde, botten brekende acteerprestaties als John Wick kwamen dan ook niet helemaal uit het niets. Desondanks waren de films van The Matrix toch alweer 20 jaar geleden toen hij starte met het eerste deel van John Wick.

Reeves was 50 toen de eerste John Wick-film in 2014 in de bioscoop verscheen. Met de derde film die later deze maand uitkomt, is de nu 54-jarige ster een van de meest boeiende actiesterren in de wereld. Hoe leuk is trouwens het detail dat de regisseur van John Wick (Chad Stahelski) de stuntdubbel was van Reeves tijdens The Matrix en een hoop andere rollen, voordat Stahelski achter de camera verdween.

Reeves voert zijn eigen stunts uit voor de filmserie, maar dat betekent meer arbeid dan je op het scherm zult gaan zien. Zo beheerst deze überman ook alle trainingsmanoeuvres met wapens. Dit benadrukt nog maar weer eens de technische vaardigheden die Reeves heeft ontwikkeld voor de rol. Hij speelt niet alleen een rol in deze films, hij beheerst alle vaardigheden die nodig zijn om compleet in het personage te kunnen veranderen. Wat een man.

Zo is Keanu Reeves klaar gestoomd voor de rol van John Wick

Om behendig tussen wapens en vechtstijlen te kunnen schakelen, moest Reeves in topconditie zijn. Hij vroeg om de hulp van personal trainer en oefeningspecialist Patrick Murphy om hem in de best mogelijke vorm te brengen.  Een grote uitdaging, want de acteur is niet de jongste meer en heeft een lange geschiedenis aan blessures.

“Het spelen van die rol is erg moeilijk voor zijn lichaam,” zei Murphy in een gesprek met de Amerikaanse Men’s Health. De sleutel tot het succes was het opbouwen van spiermassa én het uithoudingsvermogen, zonder zijn lichaam te belasten. De filosofie van Murphy is om een zo veilig mogelijke omgeving voor zijn klanten te creëren, waarin trainingsprogramma’s met een hoog rendement en laag risico de basis vormen.

“Hij tilde geen gekke zware gewichten op. Ik probeerde er meer voor te zorgen dat zijn lichaam in beweging kwam, waarbij de nadruk lag op kreeg zijn uithoudingsvermogen, sterke spieren en stabiliteit. Het draaide uiteindelijk allemaal meer om de mindset,” zei Murphy. “Hij moest uitgeput de gymzaal verlaten, maar zich daar wel geweldig over voelen. Waar zijn lichaam echt aan het werk zou worden gezet, zou tijdens de opnames zijn.”

Het trainingsschema was een routine van hoog volume en weinig impact-oefeningen met beperkte rust. Dit komt neer op een circuit training met de volgende oefeningen:

  • Reverse Lunge Front DB Raise
  • Bosu Lunge Shoulder Press
  • Reverse-Step Resistance Band Row
  • Squat with TRX Shoulder Iso-Hold
  • Stability Ball Dynamic Plank
  • Banded Lateral Walk Pallof Press

Voer 20 herhalingen uit van elke oefening. Doe de oefeningen achter elkaar als een circuit, met zo min mogelijk rust tussendoor. Na het beëindigen van één volle ronde, rust je 2 minuten. Herhaal dit voor in totaal 6 rondes. Wil je weten hoe dit er op beeld uitziet? Say no more.

Keanu Reeves’ John Wick Workout Explained By His Trainer | Train Like A Celebrity | Men’s Health

Keanu Reeve’s personal trainer, Patrick Murphy, breaks down the workout he used to get Keanu in fighting shape for his latest John Wick role. Working with his client, Albert Hammond jr., lead guitarist for The Strokes, Patrick explains the program he created to get Keanu healthy and able to withstand stunts and brutal training.

Men's Health

Reageer op artikel:
Kom net als Keanu Reeves in de shape van je leven met deze workout
Sluiten