Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 6 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Koken met wiet en paddo’s: Netflix concurrent komt met bijzondere food serie

Als jij een jaar of twintig gelden al spacecake maakte, was je een echte trendsetter. Tegenwoordig zien we, in beperkte mate, het gebruik van cannabis in de keuken steeds vaker. De Amsterdamse chefs Noah Tucker en Tony Joseph pakken de zaken echter anders aan. In de nieuwe Videoland-serie leven ze zich volledig uit op het gebruik van geestverruimende middelen zoals wiet en paddo’s, maar dan in de keuken. Geen haute cuisine, maar High Cuisine dus.

 “De perfecte balans tussen high worden en haute cuisine”

Noah Tucker en Tony Joseph behoren beiden tot de generatie koks die het experimenten niet schuwen. Ze werkten beiden in sterrenzaken (Noah komt uit New York, Tony uit Engeland) en zijn nu in het epicentrum van de Europese drugscultuur, Amsterdam, neergestreken. In de hoofdstad zijn ze inmiddels gestart met restaurants als Staring at Jacob en het inmiddels gesloten ‘Fraîche’. In 2018 openden de heren in Amsterdam-Zuid nog een experimenteel restaurant onder de naam ‘Yerba’: een volledig vegan restaurant.

Koken met wiet High Cuisine

Als de verschijning van Noah Tucker en Tony Joseph je een déjà vu gevoel bezorgen dan klopt dat helemaal. De heren maakten furore door een exclusief achtgangen diner te bereiden met louter psychedelische gerechten, gemaakt met paddo’s en wiet.

In High Cuisine nemen de twee chefs ons mee op een culinaire trip door Nederland. Ze gaan op bezoek bij collega-chefs van bekende restaurants. Zo zien we ze experimenteren bij restaurants als Maris Piper (Amsterdam), Floris (Rotterdam), Kasteel TerWorm (Limburg) en Katseveer (Zeeland). Uiteraard worden er geen standaard gerechten bereid, maar spelen de geestverruimende middelen de hoofdrol.

High Cuisine | Officiële trailer

Chefs Noah en Tony mixen koken en high worden met elkaar. Ze bezoeken verschillende regio’s, ontmoeten plaatselijke chefs en doen inspiratie op. Dit proberen ze te combineren met psychedelica, cannabis en geestverruimende kruiden. High Cuisine is vanaf 5 april te zien! ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ Een veelbesproken internationale of exclusíeve Nederlandse serie?

Behalve aandacht voor unieke gerechten met een aangenaam bijeffect, leren we ook de ontstaansgeschiedenis van de cannabis-cultuur in de Lage Landen. Speciale aandacht is er ook voor het lab dat de kwaliteit van de Nederlandse coffeeshops in de gaten houdt.

High cuisine is helemaal dope

Voor chef Noah is het gebruik van cannabis als ingrediënt niet meer dan logisch. Net als elke ander kruid is cannabis zeer bruikbaar in de keuken. “Ze hebben een eigen smaakprofiel en aroma, dat verandert zodra je ermee kookt”, aldus de chef. Dat principe heeft niet alleen geleid tot bijzondere gerechten, het was ook de inspiratiebron voor hun eigen kookboek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het kan zijn om met cannabis aan de slag te gaan.

High Cuisine is vanaf vrijdag 5 april te zien op Videoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy

Reageer op artikel:
Koken met wiet en paddo’s: Netflix concurrent komt met bijzondere food serie
Sluiten