Pim Jansen
Pim Jansen Life 5 januari 2019

Koffietafelboek ‘Houses of the Stars’: uniek inkijkje in de woningen van sterren

Als je ooit hebt willen weten hoe de woningen van de sterren er echt uitzien, dan is er goed nieuws. Het boek Hollywood Modern: Houses of the Stars is onlangs verschenen en geeft een unieke inkijk de meest fraaie woningen. Inderdaad, het type huis waar je eigenlijk alleen maar van kunt dromen.

Auteurs Michael Stern en Alan Hess hebben een ongeremde fascinatie voor design. Ze weten dat uitstekend te combineren met hun andere passie: beroemdheden. Laten die beroemdheden nou net ook gek zijn op mooie dingen en voilà: een succesformule is geboren. Vol trots laten de sterren hun woning zien of kijken we mee in woningen van overleden helden.

Houses of the Stars Boek

De meeste sterren komen aan bod

Het zijn zeker niet de minsten die in het boek voor het voetlicht worden gezet. Van Charlton Heston tot Frank Sinatra en Steve McQueen tot Leonardo DiCaprio, de auteurs hebben een aantal prachtige residenties gevonden die zelden of nooit publiekelijk werden getoond. Ze laten 24 huizen zien die stuk voor stuk zijn ontworpen door grote architecten voor beroemde klanten.

Natuurlijk zijn de woningen prachtig om te zien, maar nog mooier zijn de foto’s van de hand van tal van getalenteerde fotografen. Zo bevat het boek foto’s van Slim Aarons, Richard Avedon, Julius Shulman en Tim Street-Porter.

Het boek begint met de jaren ’30 en loopt door tot de gouden eeuw van het Mid Century Modern. Een van de meest indrukwekkende voorbeelden is het meesterwerk van Coldwater Canyon. Het is ontworpen voor Charlton Heston in 1959 door architect William S. Beckett. De woning straalt pure klasse uit en was tot voor kort in het bezit van de familie Heston. Het is een monument en een goed voorbeeld van de Mid Century-stijl.

Houses of the Stars Boek
Woning Frank Sinatra
Houses of the Stars Boek
Woning Gary Cooper
Houses of the Stars Boek
Woning Steve McQueen
Houses of the Stars Boek
Woning Charlton Heston
Houses of the Stars Boek
Charlton Heston in een van zijn auto’s

Airows

Reageer op artikel:
Koffietafelboek ‘Houses of the Stars’: uniek inkijkje in de woningen van sterren
Sluiten