Redactie
Redactie Advertorial in archief 10 mrt 2016

Koester de waarde van mooie momenten en vrienden

Het afgelopen jaar heb je op Manners.nl letterlijk en figuurlijk kunnen genieten van een samenwerking met Affligem. Een samenwerking die ons op vele prachtige plekken heeft gebracht, heeft gekoppeld aan boeiende mensen en jou hopelijk heeft kunnen bekoren met fraaie content, nieuwe manieren om van speciaalbier te genieten en prachtige pairings en recepten. Dit alles kwam afgelopen week tot een hoogtepunt in de vorm van het Affligem Purist Dinner.

Zonder er doekjes om te winden, te bagatelliseren noch te overdrijven, durf ik te stellen dat het schrijven voor Manners.nl door velen zou worden aangemerkt als een prachtige job. Onze redactie heeft het voorrecht om – hoewel er knetterhard gewerkt wordt – zich bezig te mogen houden met de mooie zaken in het leven van de man. Toen ik vernam dat ik mij een jaar lang mocht onderdompelen in de wereld van Affligem bier en de Affligem Society was ik enthousiaster dan dat ik zou zijn geweest als ik hetzelfde zou doen voor, laten we zeggen, een wasmiddelfabrikant. No offence, maar je snapt het verschil wel.

Wat wij je het afgelopen jaar hebben getracht mee te geven, draaide om meer dan bier alleen. Natuurlijk: wij hebben een jaar lang op commerciële basis samengewerkt. Hier doet Manners nooit geheimzinnig over en waarom zou dat moeten? Ik ben juist voor die openheid en deze samenwerking heeft ertoe geleid dat wij hopelijk allemaal meer over speciaalbier te weten zijn gekomen, vanzelfsprekend Affligem als een prachtig bier zijn gaan waarderen maar vooral: hopelijk hebben wij allemaal ingezien hoe belangrijk het is om stil te staan bij de mooie momenten en goede dingen in het leven – en deze te koesteren. Want als er iets is dat wij hebben opgestoken van de Affligem Society, is het wel dat je momenten waarop je samen bent, of het nu gaat om vriendschappen of netwerken en nieuwe indrukken opdoen, bewust moet beleven.

Het Affligem Purist Dinner stond in het teken van al het bovenstaande. Het is het jaarlijkse diner van alle leden van de Affligem Society. Zonder uitzondering heren met een bijzonder drukke carrière die samenkomen voor een mooie avond met goed bier, goede gerechten en vooral ook goede gesprekken. Het behoeft geen uitleg dat de avond op een schitterende locatie plaatsvond, dat de gerechten perfect samengingen met de bieren, dat er was gezorgd voor prachtig entertainment en dat het woord ‘overvloed’ op alles van toepassing was. Een mooie bonus en oprecht geen straf om bij aanwezig te zijn.

Eén van de zaken die van Affligem zo’n mooi bier maakt, is het feit dat het merk Affligem nieuwe contacten en ervaringen omarmt en gepassioneerde mannen samenbrengt. Derhalve ontstaan nieuwe inzichten en nieuwe contacten. Ook dát zijn momenten om te koesteren: wanneer je om je heen kijkt en ziet dat een horeca-ondernemer, een gemeentefunctionaris en een reclameman onder het genot van een Speciaal Abdijbier elkaar nader leren kennen en vervolgens afspreken om eens samen te gaan lunchen of dineren. Wie weet wat hier uit komt? De Affligem-liefhebber en de Manners Man zijn grotendeels dezelfde man: de man met passie, een gedrevenheid en de man die nieuwe avonturen en contacten niet schuwt omdat hij meer van het leven wil proeven. Een man ook, die houdt van netwerken omdat hij oprechte interesse heeft in anderen en wat mensen voor elkaar kunnen betekenen.

Zo’n diner met een besloten sociëteit lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar naar mijn idee gaat het erom hoe jij dit zélf toepast. Herken jij jezelf in de situatie dat een drukke carrière jouw sociale leven onder druk zet? Geniet dan maximaal van de momenten die ertoe doen en zet je actief in om deze momenten te creëren. Wees een voortrekker: trommel je vrienden op en ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Kom samen, bouw een geweldige avond, zet die smartphone uit en praat met elkaar. Deel toffe momenten, bespreek uitdagingen op je werk en proost op het feit dat jullie nog steeds samen komen en op hoe mooi het leven is. Wanneer is jouw volgende vriendenmoment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koester de waarde van mooie momenten en vrienden
Sluiten