Jelle van Es
Jelle van Es Sport 2 jul 2020

Mamba Forever: Kobe Bryant geëerd in NBA 2K21

Op 26 januari stond de basketbalwereld stil. Kobe Bryant verongelukte samen met zijn dochter Gianna, zes vrienden en de piloot na een crash in zijn privéhelikopter. 41 jaar oud werd de basketbal-legende, wat natuurlijk veel te jong is. Op veel manieren is zijn leven al vereerd en ook in NBA 2K21 zien we Kobe nu terug in de speciale Mamba Forever Edition.

Kobe Bryant had een goede connectie met de maker van de NBA 2K-serie. In NBA 2K18 was hij co-commentator en had hij prachtige anekdotes over zijn carrière, zoals je hier kunt bekijken. Daarnaast was hij in 2010 al de cover-atleet en in 2017 stond hij op de cover van de Legend Edition. Het voelt dan ook niet echt als een goedkoop cash-moment.

Kobe Bryant op de cover van NBA 2K21

De Mamba Forever Edition van NBA 2K21 is de luxe editie van de game. Hij gaat iets van 30 euro meer kosten dan de normale versie, maar daar krijg je waarschijnlijk wel wat extra content voor. Denk daarbij aan voordelen die je helpen met je carrière of met de Ultimate Team-achtige modus MyTeam. Daarnaast is dit de ultieme versie die je kunt halen als je van plan bent om eind dit jaar ook een PlayStation 5 of Xbox Series X te kopen. Met deze luxe editie krijg je namelijk de standaard editie van NBA 2K21 voor de PS5 of de Xbox Series X. Daarbij is het goed om te weten dat je VC binnen dezelfde consolefamilie meegaat en je ook je MyTeam-progressie meeneemt.

Eerst komt NBA 2K21 uit voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Die game komt op 4 september. Naast de speciale versie met Kobe Bryant op de cover heb je ook de standaard editie. Daarop vinden we Damian Lillard van de Portland Trailblazers. De gewone versie van de next-gen versie heeft dan weer Zion Williamson van de New Orleans Pelicans op de cover.

Kobe Bryant NBA 2K21
Kobe Bryant op de cover van de current-gen versie (Afbeelding: 2K Games)
Kobe Bryant NBA 2K21
Kobe Bryant op de next-gen cover (Afbeelding: 2K Games)

Kobe Bryant is één van de beste spelers die de NBA heeft voortgebracht. Hij heeft zijn hele carrière voor de Los Angeles Lakers gespeeld. Vijf keer werd hij kampioen met dat team, waarbij twee keer werd uitgeroepen tot de Finals MVP. In 2008 werd hij ook uitgeroepen tot de MVP van het reguliere seizoen. Andere prijzen bestaan uit twee Olympische medailles tijdens de Spelen van 2008 en 2012. Hij is de speler met de meeste punten ooit voor de Lakers, werd achttien keer uitgenodigd voor de NBA All-Star game, elf keer verkozen tot het All-NBA First Team, acht keer tot het NBA All-Defensive First Team en hij werd twee keer de speler met de meeste punten in een seizoen.

Daarnaast heeft Kobe Bryant in zijn carrière prachtige wedstrijden gespeeld. Legendarisch is deze wedstrijd met 81 punten.

Maar minstens zo mooi is zijn afscheidswedstrijd. Zijn lichaam was eigenlijk op, maar tijdens zijn laatste kunstje haalde hij er nog één keer alles uit. Voor de ogen van de wereld scoorde hij 60 punten en het was magisch.

Check ook: De carrière van Kobe Bryant (1978-2020) in 24 iconische foto’s

Reageer op artikel:
Mamba Forever: Kobe Bryant geëerd in NBA 2K21
Sluiten