De essentie van een klassieke gentleman in woord en beeld

Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar jouw individuele stijl ontleen je altijd aan een groter geheel. De een laat zich inspireren door iconen uit het verleden, de ander is juist een trendsetter. In deze vierdelige serie zoomen wij in op wat het nu betekent om een klassieke gentleman te zijn, casual chique te rocken als een baas, sportiviteit hand in hand te laten gaan met stijl of high end te integreren in je dagelijkse leven.

De essentie van stijl

Wie Manners al wat langer volgt, weet dat wij een nauwe band hebben met Seiko. Het merk valt in de categorie affordable luxury: de kwaliteit die je wilt hebben én kunt veroorloven en dit sluit aan bij waar Manners voor staat.

 

Een goed horloge is echter meer dan een stuk vakmanschap om de pols: een horloge moet passen bij jouw stijl. Wat jouw stijl ook is; er moet een passend horloge bij te vinden zijn. Manners’ Thomas ging de uitdaging aan om deze stelling te bewijzen aan de hand van de collectie van Seiko, met deze keer: de man die waarde hecht aan klassieke stijl en deze waarden vindt in de Seiko Presage.

Seiko Presage heritage

Wel klassiek, niet ouderwets

Klassiek betekent in onze ogen niet ouderwets of oubollig. Klassiek heeft zijn waarde bewezen en blijft gaaf. Het was vroeger mooi, het is nu mooi en jaren van nu is het nog steeds mooi én relevant.

Als je een Seiko Presage draagt, dan durven wij te wedden dat je vakmanschap kunt waarderen. Je kunt genieten van een fraaie klassieke auto, in je kledingkast hangt zeer waarschijnlijk niet louter de laatste mode, maar ook bewezen classics: een goed navyblauw pak, een puik paar bruin leren Oxfords en misschien wel een eyecatcher als een een mooi jasje van tweed. Omdat je weet: dat is bewezen elegantie. Misschien ben je wel op de hoogte van de laatste hits, maar draai je ook graag nog nummers van The Rolling Stones of Marvin Gaye. Je waardeert de trends van nu, maar weet ook dat ze er nooit waren geweest zonder het solide fundament van de toppers van vroeger.

Seiko Presage heritage

Seiko Presage heritage

De kracht van subtiliteit

Dat is ook de vibe die wij voelen bij de Seiko Presage: gebruik bewezen elementen uit het verleden en zorg er tegelijk voor dat je niet achterop loopt en jaren van nu nog voort kunt. Een klassieke gentleman weet hoe hij zich moet kleden, hoe hij zich moet gedragen, maar hij weet ook wat hij moet doen en dragen om niet uit de toon te vallen. Hij laat zijn stijl, manieren en voorkomen voor zich spreken, maar schreeuwt het nooit van de daken. Schreeuwen en pronken staan hem niet. Hij weet: klasse heeft geen extra aandacht nodig en kwaliteit en stijl komen beter tot hun recht op een ingetogen manier.

Past dit bij jouw levensstijl en -filosofie, dan zal de Seiko Presage je goed staan. Vorm en functie in harmonie en een eigentijdse uitstraling die overduidelijk zijn inspiratie haalt uit mooie dingen uit het verleden.

Seiko Presage heritage

A day in the life of…

Waarmee beweegt de klassieke gentleman zich voort? Natuurlijk kan hij een elektrische auto waarderen, maar stiekem gaat zijn hart sneller kloppen van een fraaie klassieker. En ja, zo’n hippe stadsfiets is echt wel gaaf, maar heeft niet de charme van een vintage fixie. Vanzelfsprekend heeft hij een Spotify-abonnement, maar op de mooie avonden gaat er toch even een LP op de platenspeler en hoewel een biertje altijd goed is, neemt hij op deze momenten de tijd om te genieten van een goede single malt. Is dit de stijl die bij jou past, dan kan de onderstaande collage ongetwijfeld op jouw goedkeuring rekenen.

Tijdloos en moeiteloos

De klassieke gentleman weet aldus heden en verleden perfect te combineren. Zijn stijl en gedrag zijn gebouwd op solide fundamenten uit het verleden en aangevuld met kennis anno nu. Tijdloos dus, maar ook moeiteloos. Die moeiteloosheid kenmerkt de échte gent anno nu. Natuurlijk doét hij moeite voor zijn voorkomen en handelen, maar het is nimmer geforceerd en nimmer te uitbundig. Een voorbeeld voor andere mannen, zonder dat hij hiermee te koop loopt. Het zit gewoon in zijn DNA (en om zijn pols).

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
De essentie van een klassieke gentleman in woord en beeld
Sluiten