Kingsman-franchise gaat Marvel achterna met berg nieuwe films en serie

Fans van de Kingsman-franchise krijgen al sinds vorig jaar een pittig cursusje geduld hebben. De prequel-film The King’s Man stond aanvankelijk op de planning voor september 2019, maar werd al voor de pandemie uitgesteld tot begin 2020.

Toen barstte de pandemie los, en werd de film door kersverse eigenaar Disney vooruit geschoven richting eind dit jaar. Voor Christopher Nolan’s Tenet werden al trailers getoond die een release dit jaar beloofden, maar vervolgens besloot de Grote Muis alsnog de film richting ergens begin 2021 te verschuiven.

Zeven Kingsman-films en meer

Een gelekte trailer voor de toekomstplannen van Disney+ wijst nu op een release op die streamingdienst.  Nog even geduld hebben dus. Balen, maar dan krijg je ook wat.

Terwijl we The King’s Man afwachten werkt regisseur Matthew Vaughn namelijk met zijn productiebedrijf aan plannen voor “iets van nog eens zeven Kingsman-films.”

Ja, dat lees je goed: op papier bestaat Kingsman 10 al. En daar blijft het niet bij. De CEO van Vaughn’s productiebedrijf Marvel Films onthulde afgelopen week verdere ambitieuze plannen tijdens een financiële conferentie:

“We willen het bedrijf en de output laten groeien. We hebben een Kingsman-tv-serie in de maak en er zijn twee of drie andere franchises die worden ontwikkeld naast de Kingsman-wereld.”

Je merkt het al: als het aan Matthew Vaugh en Co. ligt, dan gaat Kingsman Het Marvel Cinematic Universe achterna. Ons hoor je niet klagen mits ze consistent het niveau van de eerste film weten aan te tikken. Meer spionagefilms zijn altijd welkom!

Sequel en spin-off

De eerste twee films leverden wereldwijd meer dan 800 miljoen dollar op. Er is dus duidelijk een markt voor een jonge James Bond met een dikke gestileerde knipoog. De regisseur deelde eerder al plannen voor een direct vervolg op de tweede film, The Golden Circle, en een spin-off over spionage-club Statesman, uit diezelfde film.

En dan kun je als het aan Matthew Vaughn ligt dus op nog eens vijf films rekenen. Goed, eerst maar eens afwachten hoe The King’s Man uitpakt. Check hieronder de meest recente trailer:

Deadline

Reageer op artikel:
Kingsman-franchise gaat Marvel achterna met berg nieuwe films en serie
Sluiten