Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 18 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Koreaanse samurai vs zombies in epische Netflix serie Kingdom

Netflix haalt tegenwoordig haar series uit alle hoeken van de wereld. Vooral wanneer ze gaan winkelen in Europa trekken ze vaak flink de portemonnee, maar ook in Azië wordt flink geïnvesteerd. Het resultaat daarvan is Kingdom. De aller eerste Netflix Original uit Zuid-Korea. Onlangs verscheen de trailer en wij hebben er nu al zin in.

In Kingdom gaan we terug naar de Joseon dynastie. De gelijknamige familie regeerde het land van 1392 tot 1897. Ergens in deze periode speelt de serie zich af, maar het verhaal is niet bepaald historisch accuraat. Het grote kwaad in deze serie is namelijk geen andere familie of naburig land, maar een virus. Dat klinkt niet heel spannend, maar dat is het zeker wel. Dit virus heeft namelijk een nogal vervelende bijwerking, want de slachtoffers veranderen in zombies.

De eerste Koreaanse Original

De kroonprins krijgt als opdracht om de wereld in te trekken en een einde te maken aan deze zombieplaag. Hierin wordt hij bijgestaan door een legertje Koreaanse Samurai. Het resultaat is een spannende actie thriller met een Koreaanse horror sausje. De trailer oogt lekker duister en vol gruwelijke actie. Dit kan dus maar zo de verrassing van 2019 gaan worden.

Kingdom | Official Trailer [HD] | Netflix

In a kingdom defeated by corruption and famine, a mysterious plague spreads to turn the infected into monsters. The crown prince, framed for treason and desperate to save his people, sets out on a journey to unveil what evil lurks in the dark. Kingdom coming to Netflix worldwide January 25.

Kingdom op Netflix

Lang hoeven we gelukkig niet te wachten op de eerste Koreaanse Netflix Original. Het eerste seizoen van Kingdom verschijnt namelijk al op 25 januari 2019 op de streamingdienst. Deze bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 50 minuten (die naar verluid meer dan 1,7 miljoen dollar per stuk hebben gekost). Perfect om in een weekend te bingen.

Zoek je nog een serie om in de tussentijd te kijken? Klik dan hier voor onze wekelijkse update en ontdekt wat er deze week allemaal nieuw is verschenen. Of klik hier voor de beste series die in 2018 zijn verschenen op Netflix. Geen zin om te lezen? dan kun je natuurlijk ook gewoon onze podcast Kijkvoer! beluisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hypebeast

Reageer op artikel:
Koreaanse samurai vs zombies in epische Netflix serie Kingdom
Sluiten