Sjors Dulk
Sjors Dulk Health 26 feb 2019

Afvallen in een paar dagen met het ‘military diet’: feit of fabel?

Tegenwoordig worden we doodgegooid met allerlei diëten die veel gewichtsverlies in een korte periode beloven. Het military diet is er weer zo een, maar het is wel een vreemde eend in de bijt. Experts die het dieet ontwikkelden beweren namelijk dat je hiermee kilo’s kunt afvallen door onder mee ijs en hot dogs te eten. Feit of fabel? Wij zochten het uit.

Wat is het ‘military diet’

Het ‘military diet’ is een dieet dat bestaat uit specifieke voedingsmiddelen voor ontbijt, lunch en diner. De meeste mensen volgen het military diet drie dagen lang, sommigen kiezen voor een week. Het schema richt zich eigenlijk alleen maar op de kleinere inname van calorieën. Een gemiddeld actieve man, heeft ongeveer 2400 tot 2600 calorieën op een dag nodig. Onder de streep komt het military diet maar uit op 1078 calorieën.

Natuurlijk is het een feit dat het eten van minder calorieën leidt tot afvallen. Helemaal als je ineens met meer dan 1000 calorieën onder je dagelijkse behoefte gaat zitten. Na de drie dagen zou je volgens de ontwikkelaars alles kunnen eten wat je wil, mits je onder de 1500 calorieën per dag blijft. Dan zou het gewichtsverlies zelfs op kunnen lopen tot 15 kilo in anderhalve maand. Goed: vanaf daar is het natuurlijk wel zaak om een gezonde levensstijl te hanteren, anders zitten die kilo’s er in no-time weer aan en is het afvallen voor niets geweest.

Hoe ziet een dag eruit?

Nieuwsgierig naar wat je dan op een dag wel niet mag/kan eten? Wij zetten hier een voorbeeldje op een rij:

Ontbijt

Kop zwarte koffie
Halve grapefruit
Één geroosterde boterham

Lunch

Half blikje tonijn (op water)
Sneetje brood
Kop zwarte koffie

Diner

Drie stukjes mager vlees (kip, kalkoen, etc.)
Drie opscheplepels tuinbonen
Halve banaan
Appel
Klein bakje roomijs

Variëren mag

Misschien krijg je van dit schema niet direct lekkere trek. Begrijpelijk. Natuurlijk is het geen probleem om te variëren met een aantal producten. Zo kun je alle stukken fruit prima vervangen door een ander soort dat jouw voorkeur heeft. Ook zou je in plaats van het vlees ook een stuk witvis kunnen nemen, of gaan voor een vleesvervanger. Geïnteresseerd in andere diëten?

Men's Health

Reageer op artikel:
Afvallen in een paar dagen met het ‘military diet’: feit of fabel?
Sluiten