Killler Inside: Netflix dropt brute docuserie over moordlustige topatleet

Netflix is flink aan de weg aan het timmeren met true crime series. Alleen al in de afgelopen paar maanden kwamen hits als Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer, The Devil Next Door en The Confession Killer uit op de streamingdienst.

Killer Inside

Vanaf 15 januari kun je daar een veelbelovend nieuw project aan toevoegen: Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez. Een topsporter die naar verluidt twee mensen vermoordde, om vervolgens voor 40 miljoen dollar als professioneel atleet rustig een volledig seizoen af te maken.

De serie vertelt het verhaal van Aaron Hernandez, een getalenteerde jonge American Football speler. Zijn doorbraak kwam al vroeg, met als resultaat speeltijd bij de beste clubs op zijn twintigste.

In 2013 tekende hij een contract ter waarde van 40 miljoen dollar bij de New England Patriots. Wat vervolgens een glansrijke carrière had moeten worden, mondde al snel uit in een complete nachtmerrie.

Van topatleet naar moordenaar

Hernandez werd het middelpunt van de meest beruchte moordzaak rondom een Amerikaanse atleet sinds O.J. Simpson.

Dat is vooral waar Netflix natuurlijk op inzoomt: de rechtszaken waarin Hernandez beticht wordt van het op brute wijze vermoorden van drie mannen. Al snel “wordt een de doos van Pandora geopend, vol met duistere geheimen.” Een grimmige jeugd, verdachte banden met gangsters en andere factoren die leidden tot bijzonder gewelddadig gedrag.

Van miljoenenspeler op topniveau tot een angstaanjagende moordverdachte, hoe heeft het zo kunnen lopen? De zaak van Hernandez is al vaak het onderwerp geweest van televisieuitzendingen en documentaires, maar Netflix belooft in drie afleveringen niet eerder vertoond materiaal en inzichten te tonen.

15 januari op Netflix

Regisseur Geno McDermott en producent Terry Leonard hebben exclusieve beelden uit de rechtbank, telefoongesprekken van Hernandez in de gevangenis en interviews met betrokken gebruikt om een verslavende achtbaanrit aan je voor te schotelen. Althans, dat is wat het promotiemateriaal belooft. Check hieronder de eerste volledige trailer en oordeel zelf.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez staat vanaf 15 januari volledig op Netflix.

 

Reageer op artikel:
Killler Inside: Netflix dropt brute docuserie over moordlustige topatleet
Sluiten